Tarvitsetko kuuntelijaa? Kirkon keskusteluapu auttaa

6.4.2017 09.28

nainen tietokoneella kädet kasvoillaan.

Onko elämäsi solmussa? Valtakunnallinen kirkon keskusteluapu tarjoaa kuuntelijan. Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 18 alkaen arkisin kello 01 saakka ja viikonloppuisin kello 03 saakka. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja työntekijöitä.

Suomenkielinen numero on 040 0221 180 ja ruotsinkielinen 040 0221 190. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan.

Osoitteessa verkkoauttaminen.fi/palvelevanetti voit saada keskusteluapua viesteillä. Voit kertoa murheistasi myös tavallisessa kirjeessä. Mikäli haluat vastauksen, liitä mukaan nimesi ja osoitteesi. Lähetä kirje osoitteeseen Palveleva kirje, PL 201, 00131 Helsinki.

Monet arjen asiat mietityttävät lasta ja nuorta. Tekstaritupu vastaa koulupäivisin Pirkkalan numerossa 040 804 8978 ja valtakunnallisessa numerossa 0400 241 084 sekä sähköpostitse tekstaritupu@evl.fi.  Nettitupu.fi tarjoaa kouluikäiselle aikuisen keskustelukumppanin.

Vuonna 2015 Palvelevassa puhelimessa käytiin noin 69 000 keskustelua. Keskusteluissa käytiin läpi muun muassa ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyviä asioita.