Hiljaisen viikon musiikillinen draama vie Jeesuksen kärsimyshistorian äärelle

5.4.2017 06.30

Hiljaisen viikon musiikillinen draama.

Hiljaisella viikolla luetaan yleensä kirkoissa Kristuksen kärsimyksestä kertovia Ahti-tekstejä.

– Tänä vuonna Jeesuksen kärsimyshistoria kuullaan kerralla Bachin musiikkia sisältävässä Johanneksen evankeliumin dramatisoinnissa Pirkkalan kirkossa hiljaisen viikon keskiviikkona, kertoo dramatisoinnin musiikista vastaava Liisa Aaltola.

Jeesuksen Kristuksen kärsimys evankelista Johanneksen mukaan on sama kertomus kuin Bachin Johannes-passiossa. Kertomus alkaa Jeesuksen vangitsemisesta ja päättyy hautaamiseen, mutta teksti, joka on suoraan Raamatusta kuullaan luettuna, ei laulettuna. Seurakunta osallistuu kertomukseen laulamalla Bachin passioista tuttuja virsiä suomeksi, ja draaman lomassa kuullaan Bachin virsimelodioihin tekemiä urkusävellyksiä. Kyseessä ei siis ole varsinainen näytelmä, vaikka siinä on näyttämöllisiä elementtejä. Kertomuksessa on Jeesuksen lisäksi äänessä Pietari, Pilatus, palvelustyttö, sotilas, palvelija ja ylipappi.

Hanna Gibson kuljettaa tarinaa ja Jeesuksena esiintyy Jyrki Mänttäri

Tarinaa kuljettaa kertojana pirkkalalainen freelance-näyttelijä Hanna Gibson. Hän on tehnyt rooleja mm. Tampereen teatterille, TTT:lle, Ahaa-teatterille, Ylelle ja TV-2:lle.

Jeesuksena nähdään Jyrki Mänttäri. Hän on Tampereen työväenteatterin vakituisia näyttelijöitä ja näyttelee tällä kaudella mm. Mielensäpahoittajassa.

Pirkkalan kirkossa esitettävä draama on normaalin konsertin mittainen ja sinne on vapaa pääsy.

Jeesuksen Kristuksen kärsimys evankelista Johanneksen mukaan Pirkkalan kirkossa ke 12.4.2017 klo 19. Vapaa pääsy.