Earth hour - Maailman suurin kynttiläillallinen

16.3.2017 15.01

earth hour_M.jpg

Ilta on jo pimentynyt. Pappilan Väentuvassa kuuluu hiljainen puheensorina. Kynttilät valaisevat villasukat jalassaan ruokia pöytään asettelevaa väkeä. Kukin on tuonut yhteiseen illallispöytään mukanaan jotain ekologista: kotimaista, lähiruokaa, kenties jopa pirkanmaalaista tai itse tehtyä.

Ennen illallista kokoonnutaan rukoushetkeen, jossa puhutaan Jumalan luomasta maailmasta, jossa saamme yhdessä elää ja jota meidän tulee kunnioittaa. Kynttilät tuovat ainutlaatuista tunnelmaa.

Näin tapahtuu Pirkkalan Pappilassa 25. maaliskuuta.

Valot sammuvat ympäri maailman

WWF:n Earth hour kutsuu ihmisiä ja yhteisöjä ympäri maailman sulkemaan valot ja ylimääräiset sähkölaitteet 25. maaliskuuta kello 20.30−21.30.

Earth hour järjestetään teemalla maailman suurin kynttiläillallinen, minkä tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan ympäristövaikutuksista.

Nyyttäripöytään kotimaisia tuotteita

Nyyttäripöytään tuotavat ruuat voivat olla esimerkiksi itse säilöttyjä hedelmiä tai marjoja tai itse leivottua tai lähituottajilta hankittua ruokaa. Raaka-aineiden on hyvä olla kotimaisia. Ruuan tulee olla tarjoiluvalmista: esimerkiksi porkkanat tulee pestä, kuoria ja paloitella tarjoiluastiaan jo kotona.

− Kyseessä on matalan kynnyksen tapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan. Mukaan voi tuoda jotain pientä, mieluiten kotimaista, jaettavaksi yhteiseen pöytään. Illallisessa saamme tuoda esille yhteydenpöydän näkökulman. Tässä yhdistyy maailmanlaajuinen, kulutuksellinen ajatus omastaan jakamisesta, seurakuntapastori Tuula Mannermaa iloitsee.

Kynttiläillallisen pitopaikaksi Väentupa sopii hyvin. Kynttilänvalossa on kokoonnuttu ruokailemaan usein ennenkin 1800-luvun puolivälissä rakennetun tuvan historiassa.

Symbolinen ele

WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma alkoi Australiassa vuonna 2007 ja rantautui Suomen vuonna 2009.

− Symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista päättäjille huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth hour haastaa meitä muistamaan ilmastoasiat joka päivä.

Mukana tapahtumassa ovat Tuula Mannermaa ja seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä Anita Ranta.

Maailman suurin illallinen Pappilan Väentuvassa la 25.3. klo 20.30. Tuo nyyttärituomisten mukana tieto ruuan ainesosista. Pappilantie 65, Pirkkala. Vapaa pääsy.