Koko perheen talvitapahtuma sai pirkkalalaiset liikkeelle

5.2.2017 17.04

Pirkkalan kirkossa pidettiin kynttilänpäivänä perhemessu ja perinteinen koko perheen talvitapahtuma. Perhemessuun osallistui 180 henkilöä ja talvitapahtuma keräsi noin 700 ihmistä kirkon alueelle. Messun jälkeen oli mahdollista nauttia soppalounasta. Talvitapahtuman koko tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykselle.

Talvitapahtuman monen toiminnot aukesivat perhemessun jälkeen. Sisätiloissa on ohjelmassa muun muassa ongintaa, kasvomaalausta ja vesipajatso. Kerhotalon puolella sai vohvelikahvilassa herkutella kahvin ja maukkaiden vohveleiden kera.

- Lähdin tänne mukavaan tapahtumaan lapsenlapseni Jere Hämäläisen kanssa. Täällä on monipuolista toimintaa lapsille. Jere kokeili vesipajastoa hyvällä menestyksellä, iloitsi Riitta Virta.

- Sain heti ensimmäisellä kertaa kolikon kuppiin. Palkinnoksi sain sieniveitsen. Syksyllä menen mummun kanssa sieneen ja otan tämän mukaan, suunnittelee Jere.

Ulkona oli mahdollista osallistua talutusratsastukseen, mönkijä-ajelulle ja partiolaisten ulkotoimintaan. Nuotiolla oli mahdollista paistaa makkaraa omatoimisesti tai ostaa suoraan paistettuna grillistä. Makkaranmyyntipiste oli mukana olleiden suosiossa, sillä myyntipisteessä oli jonoa koko ajan. Pikkuiset jääkiekkoilijat pääsivät kokeilemaan lämäritutkassa kiekon lähtönopeutta.

Pulkkamäessä riitti vauhtia

Pulkkamäki oli niin lasten kuin isompienkin mieleen. Johanna Tahvanainen tuli tyttäriensä kanssa tapahtumaan laskemaan mäkeä sekä poniratsastukseen.

- Olemme talvitapahtumassa käyneet aikaisemminkin. Täällä on mukavaa talvitouhuamista lapsille. Taidamme myös piipahtaa herkuttelemassa vohvelikahvilassa.

Poniratsastukseen jaksettiin jonottaa

Poniratsastus on ollut kävijöiden suosiossa jo monta vuotta. Tänäkin vuonna poniratsastukseen oli pitkät jonot. Kahden ponin voimilla kuitenkin halukkaat pääsivät ratsastamaan.

Kolme ja puoli vuotta Pirkkalassa asuneet Louis Nivelleau ja Aleksanda Kaltfa tuli lapsiensa kanssa tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

- Ystävämme pyysivät meitä mukaan tänne. Täällä on todella mukavaa sekä paljon aktiviteetteja lapsille. Poniratsastus oli erityisesti tyttäremme Annan mieleen.

Talvitapahtuman menoissa oli mukava myös varhaiskasvatuksen maskotit Leena Lammas ja Nonni-aasi.

Yhteistyökumppaneina oli mukana myös Pirkkalan VPK, partiolaiset, Lions Club Pirkkala/Naistenmatka ja Reipin tila.

Talvitapahtuman tuotto ohjataan tämän vuoden Yhteisvastuukeräykselle, jonka tarkoituksena on torjua ihmiskauppaa.

- Tapahtuma tuotto oli 2 505 euroa. Lämmin kiitos kaikille talvitapahtumassa mukana olleille sekä tapahtuman järjestäjille, kertoo varhaiskasvatuksen pappi Denise Gauffin-Kostilainen.

Täältä löydät lissä kuvia perhemessusta ja talvitapahtumasta.