Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Uutislistaukseen

verkkosivut_M.jpg

Viestintätutkimus: Verkkosivut, Facebook ja Pirkkalainen tavoittavat seurakuntalaisen

3.2.2017 16.21

Informatiivinen, nykyaikainen, kiinnostava ja ajankohtainen. Seurakuntalaiset huomioiva, hengellinen, raikas ja avarakatseinen. Näitä asioita pohtiessa seurakuntalaiset nyökyttelevät. Kyllä, Pirkkalan seurakuntaa voi kuvailla näin.

Seurakunta järjesti 13.12.2016–9.1.2017 viestintätutkimuksen, johon haettiin vastauksia seurakunnan verkkosivujen, Facebook-sivujen ja Instagramin kautta.  Vastauksia tuli 133 kappaletta. Kaikki yllä olevat adjektiivit saivat ”jokseenkin samaa mieltä” -vastauksia eniten, mikä on hieno tulos. Vastaajista noin 40 prosenttia oli lisäksi vielä täysin samaa mieltä siitä, että Pirkkalan seurakunta informatiivinen ja nykyaikainen.

– Kyselyn tulos oli ilahduttava sekä vastaajien määrän että tulosten vuoksi. Nykyaikaisuus ja informatiivisuus tuntuvat hyvältä: uudet verkkosivumme sekä Facebook- ja Instagram-sivumme päivittyvät jatkuvasti, sanoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Tulosten mukaan Pirkkalan seurakunta tavoittaa seurakuntalaiset erityisesti paikallislehti Pirkkalaisen kautta. Jopa 71 prosenttia vastaajista lukee viikoittain seurakuntaan liittyviä asioita paikallislehdestä. Seurakuntapalsta, mainokset ja seurakuntaan liittyvät uutiset luetaan tarkasti läpi.

Monen käsiin osuu myös Pirkkalaisen välissä kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Kirkkoposti-liite, jonka juuri ilmestyneessä painoksessa on aiheena yhteisvastuukeräys ja ihmiskauppa.

Kausiesite listaa kevään tapahtumat

Pirkkalaisen lisäksi sosiaalinen media, verkkosivut ja henkilökohtainen tapaaminen tavoittavat suurimman osan vastaajista säännöllisesti. Suurin osa kokee saaneensa hyvin tietoa seurakunnan toiminnasta.

Vastauksissa tuli esille myös syksyisin, joulun aikaan, keväisin ja kesäisin ilmestyvä kausiesite tärkeänä tiedon välittäjänä. 

Kyselyn mukaan Facebookissa julkaistu tapahtumailmoitus saa monen lähtemään mukaan tapahtumaan. Sosiaalisen median kanavista seurakunta tavoittaa eniten seurakuntalaisia Facebookissa, Youtubessa ja Instagramissa. Olemme siis siellä, tule sinäkin mukaan!

Tapahtumat löytyvät verkosta ja lehdestä

Avoimissa vastauksissa nousi esille sekä eri tilaisuuksien ja henkilökohtaisen tapaamisen merkitys että tapahtumien selkeän merkitsemisen tärkeys. Syksyllä avatut verkkosivut toivat kommentteja tapahtumien löytämisestä ja sivujen käytöstä.  Uudenlainen tapahtumaluokittelu tuntui monen vastaajan mielestä vielä hankalalta hahmottaa.

Kirkkoherra rohkaisee tutustumaan eri viestintäkanaviin.

– Pidämme tärkeänä, että seurakuntalaiset kuulevat ajoissa tapahtumistamme. Tapahtumamme löytyvät verkkosivuiltamme ja Pirkkalaisesta sekä osa tapahtumista myös Facebook-sivultamme. Syksyllä avatuilta verkkosivuiltamme löytyy tapahtumia sekä työalojen omien sivujen kautta että tapahtumat-sivustosta hakemalla. Hakea voi päivän, viikon, kuukauden tai erityisen tapahtumaluokittelun mukaan. Uusilla sivuilla on paljon tietoa, jotka löytyvät ylävalikon kautta.

Esimerkkejä avoimista vastauksista

”Pitäkää pelastuksen sanoma Jeesuksesta Kristuksesta selkeästi ja yksinkertaisesti esillä niin, että kiireinen ja levoton tämän ajan ihminen sen helposti löytää ja kuulee. Myös viestinnässä.”

”Kiitos erityisesti tapahtumista Pappilan väentuvassa ja Vanhalla kirkolla esim. konsertit. Jouluaaton varttikirkko oli onnistunut.”

"Niin huippuseurakunta. Monipuolista tarjontaa, jokaiselle jotakin.”

”Vapaaehtoistoiminta on todella hyvin järjestettyä ja merkittävää. Diakonia ja sielunhoito on kirkon tärkeimpiä tehtäviä. Toivon, että kirkko levittää armon sanomaa armottomuuden keskellä.”

"Vierellä kulkeminen ja verkostoituminen tärkeää”.

”Hyviä klassisia konsertteja on ollut ja niitä toivon lisää.”

”Retkiä, vireyttä, ihmiset huomiovaa.”

”Selkeyttä ja ennakointia lasten toiminnasta tiedottamiseen. Yksi paikka, josta yhdellä silmäyksellä näkisi kaiken kuukauden toiminnan. Harvalle nuorelle perheelle tulee enää paperilehteä.”

”Tuntuu kuin kaikki tapahtumat olisivat aina lapsiperheille tai eläkeläisille...”

”Seurakunnan leivissä on hienoja ajattelijoita, kuten Arto Köykkä, Taru-nuoriso-ohjaaja sekä kirkolliskokousedustaja kirkkoherrana. Varmasti muitakin! Olisi kiinnostavaa lukea heidän ajatuksiaan ja hengellisiä mietteitä vaikka blogissa.”  

”Paikka, jota ilman en osaisi olla.”

Vastaajista suurin osa naisia

Vastaajista miehiä oli 25 ja naisia 106 henkeä. Iältään vastaajat olivat ikäryhmissä 18–30, 31–50, 51–65 ja yli 65-vuotiaita. Vastaajista 122 asui Pirkkalassa. Kirkkoon kuuluvia oli vastaajista 88 prosenttia.

Vastaajista 43,6 prosenttia osallistuu Pirkkalan seurakunnan toimintaan kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Viikoittain seurakunnan toimintaan osallistuvia oli 24,1 prosenttia. Tutkimuksen toteutti Tutkimuspalvelut.fi.

Arvonnassa 10 euron lahjakortin voittivat Tuula K. ja Pirjo S. Voittajille on ilmoitettu. Kiitos osallistuneille!

Otamme jatkossakin mielellämme palautetta vastaan viestinnästä, että voimme kehittää sitä yhdessä vieläkin paremmaksi. Palautetta voi lähettää vaikka tiedottajalle mari.lilja@evl.fi

Pirkkalan seurakunta verkossa

Tästä listauksesta löydät linkit seurakunnan eri verkkokanaville. Klikkaa ja kurkista!

Pirkkalan seurakunnan verkkosivujen etusivu.

Verkkosivujen tapahtumasivu.

Työalojen ja ryhmien esittelyt.

Yhteystiedot.

Info ja asiointi.

 

Nuorten omat verkkosivut Seuris.net

 

Seurakunnan Facebook-sivu.

Pirkkalan seurakunnan varhaiskasvatus Facebookissa.

Pirkkalan Seuris Facebookissa.

Seuriksen nuoret aikuiset Facebookissa.

 

Pirkkalan seurakunta -nimiseltä YouTube-kanavalta löytyvät muun muassa videot vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksestä sekä nuorten toiminnasta ja vapaaehtoistyöstä.

Instramista meidät löytää käyttäjänimillä @pirkkalanseurakunta @plasrkvarhaiskasvatus @seurispirkkala

Lue tästä kevätesite. Lue tästä uusin Kirkkoposti-liite.

Lue myös blogejamme: Seurakuntapuutarhuri Elina Vanhatalon blogi, nuorisopappi Arto Köykän blogi, nuorisotyöntekijä Teemu Kallion blogi ja nuorten Seurisblogi.