Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

piispantarkastus

Piispantarkastuksen avajaismessu kiinnosti seurakuntalaisia

30.1.2017 09.53

Tammikuun viimeisenä sunnuntaina oli Pirkkalan kirkossa piispantarkastuksen avajaismessu. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo saapui seurakunnan vieraaksi. Avajaismessussa oli paikalla noin 170 henkilöä.

Piispantarkastuksella on pitkä perinne.  Nykymuotoinen piispantarkastus ymmärretään seurakunnassa tapahtuvaksi ohjatuksi oppimisprosessiksi ja hengelliseksi matkaksi, joka huipentuu piispan vierailuun. Piispantarkastuksen perusajatus on ennen kaikkea seurakunnan työn tueksi tarjottava itsearviointiprosessi, ei siis seurakunnan toiminnan valvonta. Siksi piispantarkastuksen sisältöjä ei määrätä tuomiokapitulista, vaan ne sovitaan yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Piispantarkastus alkoi piispan vierailulla seurakunnassa 29.1. kello 10 alkavassa messussa. Messun toimittivat Reetta Mäkinen, Jukka Jormanainen ja Liisa Aaltola. Piispa osallistui seurakunnan kanssa messuun. Messun päätteeksi nautitiin kirkkokahvit, ja sen jälkeen seurakuntalaisia kutsuttiin yhdessä pohtimaan sitä, miten olisi hyvä suuntautua tulevaisuuteen.

Nykymuotoinen piispantarkastus on seurakuntalähtöinen. Se tarjoaa meille mahdollisuuden miettiä, mitkä ovat nyt Pirkkalassa ja Pirkkalan seurakunnassa olennaisia kysymyksiä? Mitä meille kuuluu? Mihin suuntaan menemme? Nämä kysymykset eivät ole vain seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kysymyksiä, vaan myös seurakuntalaisten ja pirkkalalaisten kysymyksiä. Sen takia toivonkin runsasta osanottoa ensi sunnuntain työskentelyyn, joka alkaa kirkkokahvilla ja kestää noin kaksi tuntia, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Yhteinen työskentely aloitti syksyyn asti kestävän itsearviointiprosessin. Sitä ohjaa kaksi tuomiokapitulin konsulttia. Piispantarkastuksiin kuuluu aina myös hallinnon ja talouden tarkastus, joka kiinnittää huomioita hallinnon ja talouden kehittämiseen. Piispantarkastuksen prosessi huipentuu piispanvierailuviikonloppuun 6.-8.10.2017.

Piispantarkastuksen avajaismessu pidettiin 29.1. kello 10 Pirkkalan kirkossa. Täältä voit katsoa kuvia.