Ajankohtaiset uutiset

Lue Pirkkalan seurakunnan toiminnasta, tapahtumista ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat. Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

Uutislistaukseen

Pappila tutuksi opastetuilla kesäkierroksilla

Pappilan kesätyöntekijät Marika Koppana ja Juuli Paturi.

Opastettuja kierroksia vetävät kesätyöntekijät Marika Koppana (vas.) ja Juuli Paturi.

Historialliseen Pappilan alueeseen on kesän aikana mahdollisuus tutustua opastetuilla kierroksilla.

Maanantaina 27.6. käynnistyvillä kesäkierroksilla valotetaan alueen rakennusten vaiheita ja käyttötarkoituksia vuosikymmenten varrelta. Katsaus tehdään myös kauniiseen luontoon puutarhaa ja omenapuita myöten.

Kierroksia vetävät vuoroin kesätyöntekijät Marika Koppana ja Juuli Paturi.

– Idea kesäkierroksista on heiltä lähtöisin. Noin tunnin pituisella kierroksella tutustutaan Pappilan menneeseen ja nykyiseen toimintaan sekä kuullaan alueesta kiinnostavia yksityiskohtia, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Vanhatalo kertoo.

Nykyinen Pappila on rakennettu vuonna 1967. Alueen ja väentuvan historia ulottuu kuitenkin aina 1200-luvun saakka.

Suppailua pitkin Pyhäjärveä

Kesäinen Pappila tarjoaa opaskierrosten lisäksi paljon muutakin koettavaa.

Pyhäjärven rannassa on mahdollisuus suosittuun SUP-lautailuun. SUP-laudan saa käyttöönsä puoleksi tunniksi viiden euron ja tunniksi kymmenen euron hintaan. Vuokraaminen onnistuu arkisin klo 9-15 välillä. vuokraus onnistuu kesätyöntekijöiden avulla klo 9-11 välillä Pappilan väentuvasta tai Pappilasta ja klo 11-15 välillä Pappilan pihalta kahvikärrystä.

Pihalla taas järjestetään koko perheelle sopivia liikunnallisia aktiviteetteja, esimerkiksi jumppaa. Kunnan liikuntatoimen kanssa tehdään myös yhteistyötä. Liikunnanohjaaja Pasi Nieminen on toteuttanut koululaisille sopivia kiipeilyhaasteita takapihalle. Iltapäivisin pihamaalla järjestetään yllätysohjelmaa ennen kesäkierroksia liikunnan ja musiikin teemoilla.

Ruoan ja juoman perässä ei tarvitse lähteä kauas, sillä alueella palvelee kahvilakärry arkisin kello 11–15.

Rantatuvan saunat lämpenevät kesä-heinäkuussa ennakkovarauksin. Vapaat 1,5 tunnin saunavuorot ovat varattavissa ilmoittautumissivulla. Pienen saunan varausmaksu on 25 euroa ja ison 35 euroa. Tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen koronan seurauksista kärsineiden lasten ja nuorten hyväksi.

Pappilassa sijaitsee myös seurakunnan maskotin Leena Lampaan koti, jonka ovet ovat avoinna arkisin kello 10–16.

Pappilan kesäkierrokset arkisin 27.6.–20.7. Lähtö lipputangon luota klo 14, kesto n. 1 h.

17.6.2022 12.41