Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Martta Merja Kalliomäki esittelee huovutustöitään. Martta Merja Kalliomäki on saanut oppinsa käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä. Työt syntyvät usein tekniikoita yhdistellen. – Ensin tumput kudottiin huopuvasta langasta, sitten niihin neulahuovutettiin lehmän kuva ja lopuksi ne huovutettiin pesukoneessa, Kalliomäki viittaa harmaisiin lapasiin.

Martat opastavat huovutuksen saloihin Pappilassa

30.5.2022 14.33

Pirkkalan martat laittavat oppinsa jakoon lauantaina 11. kesäkuuta, kun Pappilassa sukelletaan huovutuksen saloihin.

Seurakunnan ja marttojen järjestämässä päivässä harjoitellaan ennakkoon ilmoittautuneiden kesken eri huovutustekniikoita, esimerkiksi märkähuovutusta. Huovutuspisteitä on neljä, ja niillä voi halutessaan kiertää tai keskittyä yhteen.

Ohjaamassa ovat martat Merja Kalliomäki ja Ritva Heiniö.

– Märkähuovuttamalla voidaan tehdä monenlaisia käyttötuotteita pannulapuista lapasiin. Tekniikkaa suositaan, sillä märkähuovutettu tuote kestää siistinä, Kalliomäki kertoo.

Märkähuovutuksessa villa huopuu lämpimän veden, hankauksen ja saippuan vaikutuksesta.

Sorminäppäryyttä ei tarvita, vaan arkisilla kädentaidoilla pärjää pitkälle. Voimaa saatetaan vaatia hieman työn koosta riippuen, mutta pienemmillekin osallistujille riittää tekemistä.

– Kouluikäiset voivat keskittyä esimerkiksi helmien ja munien tekemiseen.

– Mitään valmistautumista ei tarvita, mutta vaatteiden on hyvä kestää vesiroiskeita. Muuten riittää innostunut, iloinen mieli ja kokeilunhalu.

– Kun perusasiat oppii, mahdollisuuksia on paljon ja jokainen löytää oman tapansa tehdä.

Kymmenen euron osallistumismaksu sisältää huovutustarvikkeiden lisäksi aamu- ja päiväkahvin sekä lounaan.

Huovutuspäivä Pappilassa la 11.6. klo 9.30–16, osallistumismaksu 10 €. Ennakkoilm. ma 6.6. mennessä pirkkalan.martat@gmail.com. Osallistujia maks. 18.