Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

• 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun
  • 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa
  • 20 % ohjataan kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön

Yhteisvastuukeräys 2019

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.2019.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Katso lisää Yhteisvastuukeräyksestä https://www.yhteisvastuu.fi/

Lahjoita oman seurakuntasi kautta Yhteisvastuukeräykseen

Jos haluat varmistaa, että lahjoituksesi päätyy keräykselle Pirkkalan seurakunnan kautta, käytä seurakunnan viitenumeroa 302 494. Jokaisella seurakunnalla on oma viitenumero, jonka avulla varat ohjautuvat oikealle seurakunnalle. Seurakunnat ohjaavat keräystuloistaan 20 prosenttia paikalliseen keräyksen teeman mukaiseen käyttöön.

Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2326 28

Saaja: Kirkkopalvelut/Yhteisvastuukeräys
Viitenumero: 302 494

Tule lipaskerääjäksi

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden kanssa. Tervetuloa liittymään mukaan heidän joukkoonsa! Yhteisvastuukeräyksen keräysvuoroihin pääset ilmoittautumaan vapaaehtoistyo.fi/pirkkala -sivustolla avoimet tehtävät-kohdassa, tai ottamalla yhteyttä Maiju Seppään, puh. 040 588 7447.
Lähde mukaan kirkkomme suurkeräykseen!

Yhteisvastuutapahtumia Pirkkalassa

* Koko perheen talvitaphtuma su 3.2. Pirkkalan kirkolla ja pihapiirissä.
Perhemessu klo 10 ja talvitapahtuman toiminnot alkaa klo 11.30. Tapahtuma päättyy klo 14.

* Yhteisvastuutapahtuma la 23.3. klo 10-14 Veskan Kapsäkissä.

* Yhteisvastuukonsertti ke 8.5. klo 18 Suupanniityn koululla
Suupanniityn 8 luokkien konsertti.

* Isänmaallista ja klassista laulu-, piano- ja urkumusiikkia la 18.5. klo 18 Pirkkalan kirkossa.
Juha-Pekka ja Petri Kähkönen.