Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

• 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun
  • 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa
  • 20 % ohjataan kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

Yhteisvastuun punainen sydän logo.

2. helmikuuta alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

Keräysvaroista viidesosa ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

Tuetaan erityisesti alakouluikäisten lasten perheitä

Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

Toinen viidennes keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

Suurin osa, eli 60 prosenttia keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa
pahiten kärsineitä ihmisiä. Tänä vuonna tuki keskittyy vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin, esimerkiksi naisten ja äitien koulutukseen
ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamiseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisää Yhteisvastuukeräyksestä löydät täältä.

Yhteisvastuukeräys 2019

Lahjoita oman seurakuntasi kautta Yhteisvastuukeräykseen

Jos haluat varmistaa, että lahjoituksesi päätyy keräykselle Pirkkalan seurakunnan kautta, käytä seurakunnan viitenumeroa 302 494. Jokaisella seurakunnalla on oma viitenumero, jonka avulla varat ohjautuvat oikealle seurakunnalle. Seurakunnat ohjaavat keräystuloistaan 20 prosenttia paikalliseen keräyksen teeman mukaiseen käyttöön.

Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2326 28

Saaja: Kirkkopalvelut/Yhteisvastuukeräys
Viitenumero: 302 494

Tule lipaskerääjäksi

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden kanssa. Tervetuloa liittymään mukaan heidän joukkoonsa! Yhteisvastuukeräyksen keräysvuoroihin pääset ilmoittautumaan ottamalla yhteyttä Riikka Rantakallioon p. 040 688 8015.
Lähde mukaan kirkkomme suurkeräykseen!
Keräysvuorot löytyvät täältä.

Yhteisvastuutapahtumia Pirkkalassa

* Koko perheen talvitapahtuma su 2.2. Pirkkalan kirkolla ja pihapiirissä.
Perhemessu klo 10 ja talvitapahtuman toiminnot alkaa klo 11. Tapahtuma päättyy klo 14.

* "Laulu kuuluu kirkkotiellä" Virsi-ilta Pirkkalan kirkossa su 9.2.2020 klo 18.
Laulamme tutuiksi virsikirjan lisävihkon sävelmiä. Mukana Kirkkokuoro, Kraak-kuoro, Houseband, Olli-Pekka Silfverhuth ja  Pirkko Leponiemi-Pirhonen.
Vapaa pääsy, kolehti Yhteisvastuulle.

* Yhteisvastuun runoilta kirjastossa ja Sirpakassa ke 11.3. klo 18.

* Perheiden pääsiäinen la 4.4. klo 10-14. Kahvilan tuotto Yhteisvastuulle.