Yhteisvastuu-reitti johdattelee ulkoilemaan sovelluksen avulla

Sunnuntaina 7.2.2021 kello 12 avattiin Citynomadi-sovellukseen Pirkkalan Yhteisvastuu-reitti. Citynomadi on älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ilmainen mobiilisovellus, joka ohjaaja ulkoilemaan reitin avulla omatoimisesti. Sovelluksen voi hakea osoitteesta: app.citynomadi.com tai mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Sovelluksen kannattaa jo kotona etukäteen ladata ennen ulkoilemaan lähtöä.


Yhteisvastuu-reitti alkaa Pirkkalan vapaa-aikakeskukselta, ja on pituudeltaan vähän yli kolme kilometriä sisältäen kahdeksan rastipistettä. Ulkoilureitti on helppokulkuinen. Matkan varrella kulkija saa tietoa sekä ajateltavaa tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä ja sen kohteista. Sovellus johdattaa kulkijaa kulkemaan reitillä ja ilmoittaa lähestyvästä rastista.  Rasteilla on niin lukemista, kuunneltavaa kuin katsottavaa. Kuuntelun helpottamiseksi kannattaa kuulokkeet ottaa matkaan mukaan. Reitti päättyy lähetysmyymälä-kahvila Sirpakan edustalle, jossa voi halutessaan käydä kahvilla, tehdä Yhteisvastuu tuotteiden ostoksia ja osallistua Yhteisvastuukeräykseen. Sirpakka on avoinna arkipäivisin klo 10-16 osoitteessa Koulutie 1.


- Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja tämän vuoden teemana on ikäihmiset. Halusimme nyt keksiä jotain uutta Yhteisvastuukeräykseen. Uskon, että tämä reitti sopii hyvin tähän tarkoitukseen, kertoo lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Vanhatalo

Talvimaisema, jossa Pirkkalan keskustan alueen kartta.