Tälle sivulle on koottu tietoa seurakunnan ja koulujen välisistä tapahtumista

Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus

Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus johdattaa joulun tunnelmaan. Tule etsimään yhdessä vaellusoppaan kanssa joulun salaisuutta. Matkan aikana saamme pieniä vihjeitä, jotka auttavat meitä eteenpäin. Ehkäpä myös enkeli ja tietäjä osaavat antaa meille johtolangan, jota seuraamalla löydämme etsimämme. Vaellus päättyy Betlehemin talliin, jossa kuuntelemme joululaulun tallissa. Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus kutsuu esikoulujen väkeä tutustumaan jouluun liittyvään kristilliseen sanomaan. Niille esikoululaisille, jotka eivät osallistu vaellukseen, on järjestetty mahdollisuus suorittaa jouluperinteisiin liittyvä etsintätehtävä. Etsintätehtävään tarvitaan oma aikuinen koululta tekemään tehtävää lasten kanssa.

Vaellus toteutetaan ulkotiloissa neljässä eri paikassa Pirkkalan alueella. Vaellukselle otetaan ainoastaan yksi esikoululuokka kerrallaan. Niille luokille, jotka eivät ole kävelyetäisyydellä mistään vaelluksen toteutuspaikasta, järjestetään bussikuljetus. Ilmoittautumiset vaellukselle tulee tehdä 8.11.2020 mennessä.

Lisätietoja kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä p. 040 638 6411 tai johtavalta varhaiskasvatuksen ohjaajalta Laura Furulta p. 050 380 7966.

ilmoittaudu vaellukselle tästä linkistä

Pääsiäiseen johdattava Aurinkoaamu- nukketeatteri eskarilaisille

Aurinkoaamu johdattelee hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan tapahtumiin. Nukketeatteriesityksen kertomus seuraa raamatuntekstejä. Siinä kuljetaan Jeesuksen ja opetuslasten kanssa palmusunnuntain, kiirastorstain, pitkäperjantain ja pääsiäisen ajan. Esityksen kesto on n. 15min.

Koululaiset, jotka eivät osallistu nukketeatterieistykseen, pääsevät tutustumaan pääsiäisen perinteisiin heille rakennetun toimintapisteen kautta.

Nukketeatteri toteutetaan Kirkkoveräjällä. Ryhmille järjestetään tarvittaessa bussikuljetus.

Eskareiden kevätretki Pappilaan

Eskarilaisia kutsutaan toukokuussa perinteiselle kevätretkelle Pirkkalan Pappilan maisemiin. Retken ohjelman sisältö ja yhteiset tekemiset sopivat kaikille ryhmäläisille. Retkellä vietetään myös pieni eväshetki.

Eskariryhmille järjestetään bussikuljetus koululta Pappilaan ja takaisin.

Lisätietoja retkestä kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä reetta.morttinen@evl.fi, p. 040 638 6411.

Tervetuloa retkelle!

Veisuu Astia - virsikirja tutuksi

Veisuu Astia on kolmelle vuodelle jakaantuva oppimiskokonaisuus. Sen aikana tutustutaan virsikirjan virsien kautta kirkollisiin toimituksiin ja tärkeimpiin kirkkovuoden juhla-aikoihin; jouluun ja pääsiäiseen.

Veisuu Astiat järjestetään koulusta riippuen joko Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Pirkkalan kirkossa tai Pirkkalan Vanhassa kirkossa. 1.-3.-luokille lähetetään tilaisuuteen kutsu, jossa ehdotetaan luokalle vierailuaikaa. Kutsussa kerrotaan myös tilaisuudessa laulettavat virret.

Kolmen vuoden aikana ehditään tutustua noin 30 virsikirjan virteen.

Lisätietoja kouluikäistyön pappi Reetta Mörttiseltä p.040 638 6411, reetta.morttinen@evl.fi tai kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhoselta p. 050 380 7969, pirkko.leponiemi-pirhonen@evl.fi

Ota yhteyttä Reettaan, Villeen tai Ossiin jos haluaisit käyttää seurakunnan tiloja oppimisympäristönä tai jos sinulla on ajatus yhteistyöstä.

seurakuntapastori, kouluikäistyö
Suupantie 10