Tälle sivulle on koottu tietoa seurakunnan ja koulujen välisistä tapahtumista

Aapeli Aasin pääsiäispolku eskareille

Maaliskuun lopussa eskariluokat voivat lähteä seikkailemaan pääsiäispolulle tutustumaan hellyyttävän Aapeli Aasin kanssa pääsiäisperinteisiin. Polku kulkee eskareiden lähimaastossa. Jokaisen luokan kanssa kulkee opas. Pääsiäispolulla etsitään Aapeli Aasin kadottamia pääsiäismunia, joiden sisältä löytyy erilaisia pääsiäisyllätyksiä. Pääsiäispolulla saadaan vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

- Miksi palmusunnuntaina koristellaan pajunkissoja ja virvotaan?

- Millaista symboliikkaa liittyy pääsiäiskoristeisiin kuten tipuihin, pupuihin tai kanoihin?

- Mitä eri värit kertovat pääsiäisestä?

- Miksi pääsiäisenä istutetaan rairuohoa ja kotiin saatetaan ostaa muitakin pääsiäiskukkia kuten vaikkapa narsisseja?

- Miksi monien kirkkojen seinissä tai maiden lipuissa on risti-symboli?

Polku päättyy iloiseen Valonsäde-lauluun, jonka voi kuunnella youtubestakin esimerkiksi täältä.

Pääsiäispolkuja järjestetään ainakin seuraavissa paikoissa: Lepomoision kentällä, Pirkkalan kirkolla, Kurikan metsäpaikalla, Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Nuolialanlaakson toimintapuistossa ja Toivion Marjatanpuistossa.

Ilmoita oma luokkasi mukaan pääsiäispolulle täältä

Lisätietoja kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä p. 040 638 6411 tai johtavalta varhaiskasvatuksen ohjaajalta Laura Furulta p. 050 380 7966.

Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus

Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus johdattaa joulun tunnelmaan. Tule etsimään yhdessä vaellusoppaan kanssa joulun salaisuutta. Matkan aikana saamme pieniä vihjeitä, jotka auttavat meitä eteenpäin. Ehkäpä myös enkeli ja tietäjä osaavat antaa meille johtolangan, jota seuraamalla löydämme etsimämme. Vaellus päättyy Betlehemin talliin, jossa kuuntelemme joululaulun tallissa. Salaisuutta etsimässä -jouluvaellus kutsuu esikoulujen väkeä tutustumaan jouluun liittyvään kristilliseen sanomaan. Niille esikoululaisille, jotka eivät osallistu vaellukseen, on järjestetty mahdollisuus suorittaa jouluperinteisiin liittyvä etsintätehtävä. Etsintätehtävään tarvitaan oma aikuinen koululta tekemään tehtävää lasten kanssa.

Vaellus toteutetaan ulkotiloissa neljässä eri paikassa Pirkkalan alueella. Vaellukselle otetaan ainoastaan yksi esikoululuokka kerrallaan. Niille luokille, jotka eivät ole kävelyetäisyydellä mistään vaelluksen toteutuspaikasta, järjestetään bussikuljetus. Ilmoittautumiset vaellukselle tulee tehdä 8.11.2020 mennessä.

ilmoittaudu vaellukselle tästä linkistä

Eskareiden kevätretki Pappilaan

Eskarilaisia kutsutaan toukokuussa perinteiselle kevätretkelle Pirkkalan Pappilan maisemiin. Retken ohjelman sisältö ja yhteiset tekemiset sopivat kaikille ryhmäläisille. Retkellä vietetään myös pieni eväshetki.

Eskariryhmille järjestetään bussikuljetus koululta Pappilaan ja takaisin.

Lisätietoja retkestä kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä reetta.morttinen@evl.fi, p. 040 638 6411.

Tervetuloa retkelle!

Veisuu Astia - virsikirja tutuksi

Veisuu Astia on kolmelle vuodelle jakaantuva oppimiskokonaisuus. Sen aikana tutustutaan virsikirjan virsien kautta kirkollisiin toimituksiin ja tärkeimpiin kirkkovuoden juhla-aikoihin; jouluun ja pääsiäiseen.

Veisuu Astiat järjestetään koulusta riippuen joko Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Pirkkalan kirkossa tai Pirkkalan Vanhassa kirkossa. 1.-3.-luokille lähetetään tilaisuuteen kutsu, jossa ehdotetaan luokalle vierailuaikaa. Kutsussa kerrotaan myös tilaisuudessa laulettavat virret.

Kolmen vuoden aikana ehditään tutustua noin 30 virsikirjan virteen.

Lisätietoja kouluikäistyön pappi Reetta Mörttiseltä p.040 638 6411, reetta.morttinen@evl.fi tai kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhoselta p. 050 380 7969, pirkko.leponiemi-pirhonen@evl.fi

Ota yhteyttä Reettaan, Villeen tai Jennaan jos haluaisit käyttää seurakunnan tiloja oppimisympäristönä tai jos sinulla on ajatus yhteistyöstä.

seurakuntapastori, kouluikäistyö ja varhaiskasvatus.
Suupantie 10
33960 Pirkkala