Kurssitarjonta Pirkkalan seurakunnassa

Elämänmakuisia tarinoita ja keskustelua Sirpakan kahvilassa, tiistaisin klo 18.00. – 20.00.

15.1. Punanenän kohtaaminen sairaalassa – vuorovaikutuksesta roolin kautta, Hanna Gibson, näyttelijä, sairaalaklovni.

12.2. Elämän valot ja varjot – kestääkö mieli, Kati Näsi mielenterveyshoitaja

12.3. Mitä on häpeä – Jarmo Muroma, psykoterapeutti ja pappi.

9.4.   Esineiden kertomaa, valokuvat apuna luopumisessa – Varpu Rahikka-Näsi Psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja valokuvaterapia PD

14.5  Ilta yhdessä olemiselle, uusille tarinoille - Voimaannu luonnosta. Sirpakan kahvilan edestä lähtö pikkuretkelle. Nokipannukahvit, omat eväät ja kuppi mukaan.

Hiljaisuuden päivä Pirkkalan Pappilassa

La 18.5. klo 12-18, Pappilan väentupa (os. Pappilantie 65, Pirkkala)

Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme päivää hiljaisuudessa. Päivä alkaa klo 12, saapuminen klo 11.30-11.45.

Päivä on tarkoitettu sinulle, joka haluat hiljentyä hetkeksi keskellä arkeasi. Hiljaisuudessa voit pysähtyä pohtimaan oman elämäsi suuntaa. Päivä pitää sisällään rukoushetken, vapaata oleilua sekä omaa hiljentymistä. Päätämme yhteiseen ehtoollishetkeen. Päivässä tarjotaan iltapäiväkahvi/tee.

Varustautua kannattaa omilla eväillä, mukavilla vaatteilla ja villasukilla. Kauniissa maisemissa, Pyhäjärven rannalla on mahdollisuus ulkoiluun. Hiljaisuuden päivässä osanottajat sitoutuvat keskinäiseen puhumattomuuteen tarjoten näin tilaa sekä itselleen että toisille tehdä matkaa omaan minuuteensa ja Jumalan yhteyteen.

Hiljaisuuden päivän matkaoppaina toimivat Tuula Mannermaa ja hiljaisuuden tiimi.

Päivä on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Tiedustelut Tuula Mannermaa p. 050 430 7675

Seuraavat hiljaisuuden iltapäivät 24.8 ja 9.11.2019

Kairoskurssi - Ikkunoita kirkon missioon 2019

Kairos-kurssi on kaikille kristityille tarkoitettu tunnustustenvälinen lähetysaiheinen intensiivikurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa osallistumaan kirkon yhteiseen missioon.

Kurssi toteutuu viitenä torstai-iltana Pirkkalan kirkossa 7.3.,14.3.,28.3.,4.4.,11.4.2019
ja viikonloppu 26.-28.4. Kirkkoveräjän srk-talolla.

Kurssin hinta on 30€, joka kattaa kurssimateriaalin ja ruokailut. Mukaan mahtuu 25 henkilöä.

Lisätietoja voit kysellä Anne Sihvoselta, anne.sihvonen (at) evl.fi

ilmoittautuva voit https://www.mvsoy.fi/srk/pirkkala/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=a28b5c6afb7dcca821bdf833ecf57c97119&lang=fi

ja Kairoskursseista muuten voi lukea täältä

Matkalla aikuiseen uskoon

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 18–20 Pirkkalan kirkon kerhotalossa. Jatkuu keväällä 2019: 10.1., 31.1., 21.2., 14.3., 4.4., 25.4., 16.5. ja  6.6.

Toimintaperiaatteena on avoin ja rehellinen ajattelu ja keskustelu, jossa jokainen saa puhua omia mietteitään tai olla hiljaakin. Ryhmän aiheet lähtevät liikkeelle ryhmäläisten omista kysymyksistä. Niistä aiheista kukin saa vapaasti ilmaista omat ajatuksensa, kukin vuorollaan. Toisen ajatuksia ei arvioida vaan kukin puhuu vain omasta puolestaan, ja muita kuunnellen. Näin jokainen saa uusia näkökulmia asioihin. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Työskentely pohjautuu aikuiskatekumenaatti –materiaaliin, joka seuraa kirkkovuotta.
Katekumenaatista löydät tietoa enemmän täältä.

Ryhmän koko on max. 10 henkilöä. Vetäjinä Pirjo Ketola ja Tuula Mannemaa. Tiedustelut Tuulalta 050 430 7675.

Lapsi ja ilmapalloja
seurakuntapastori, aikuistyö