Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen vihkimistä täytyy suorittaa avioliiton esteiden tutkinta.

1. Täytä sähköinen avioliiton esteiden tutkintalomake
tai tulosta lomake palvelun etusivulta.

Palauta lomake valintasi mukaan seurakuntatoimistoon tai digi- ja väestötietovirastoon (dvv) henkilökohtaisesti tai postitse. Postitse palautettuun lomakkeeseen tulee liittää kahden todistajan allekirjoitukset ja nimenselvennykset. Henkilökohtaisesti tuodessa tulee olla kumpikin puoliso paikalla tai lomakkeessa tulee olla kahden todistajan allekirjoitukset ja nimenselvennykset. Moni vihittävä pari tulee yhdessä tuomaan lomakkeen, jonka he allekirjoittavat vasta seurakuntatoimistossa.

2. Vihkimistieto (kuulutukset) voidaan julkaista jumalanpalveluksessa ja Pirkkalainen-lehdessä. Kuulutuksista sovitaan seurakuntatoimistossa, 03 342 7300, pirkkala.seurakunta@evl.fi.

3. Esteidentutkinta kestää viikon, ja esteettömyystodistus lähetetään postitse kihlaparille.  Ilman esteettömyystodistusta ei voi vihkiä, joten todistus täytyy säilyttää tallessa.

4. Mikäli todistus pyydetään digi- ja väestötietovirastosta (dvv) eikä siinä ole merkintää seurakunnan jäsenyydestä ja rippikoulun käymisestä, ei todistus ole riittävä kirkolliseen vihkimiseen. Kirkollinen vihkiminen voidaan suorittaa vain, jos kumpikin puoliso kuuluu kirkkoon ja on konfirmoitu. Pappi ei suorita siviilivihkimistä, mutta kirkossa voidaan suorittaa avioliiton siunaus tässä tapauksessa.

Kysy lisätietoja seurakuntatoimistosta!

Pirkkalan seurakunta, seurakuntatoimisto
Suupantie 10, 2. krs
33960 Pirkkala
Aukioloajat:
ma−pe klo 9−12 ja 13−15
Puh. 03 342 7300

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus

Vihittävä pari kädet yhdessä.
Pirkkalan Vanha kirkko.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus