Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Punainen lankapuhelimen luuri

Seurakunta soittaa yli 80-vuotiaiden jäsentensä kuulumisia

21.4.2020 17.01

Seurakunta etsii jatkuvasti uusia tapoja tavoittaa ja tukea pirkkalalaisia poikkeusoloissa.

Torstaista 23. huhtikuuta alkaen seurakunnan työntekijät muistavat puhelinsoitolla yli 80-vuotiaita Pirkkalan seurakunnan jäseniä, joiden numerot ovat saatavilla numerotiedustelusta.

– Haluamme kysyä, mitä heille kuuluu. Tässä tilanteessa koetamme tavoittaa mahdollisimman monta koronan riskiryhmään ikänsä puolesta kuuluvaa. Keskustelimme yhteistyöstä kunnan kanssa, mutta yksimielisesti totesimme, että tietosuojasyistä emme voi toteuttaa soittokierrosta yhdessä. Päädyimme siihen, että teemme sen seurakunnan työntekijöiden voimin, johtava diakoniatyöntekijä Riikka Rantakallio selvittää.

– Tätä ikäryhmää ei todennäköisesti tavoiteta kattavasti sosiaalisen median välityksellä. Siksi otamme siihen kuuluviin yhteyttä puhelimitse.

Ikäryhmän 738 seurakunnan jäsenen kanssa päästään laskujen mukaan puheisiin noin kahden viikon aikana.

– Soittajat ovat seurakunnan työntekijöitä eri työaloilta, muun muassa diakonia- ja aikuistyöstä sekä varhaiskasvatuksesta. Puhelu tulee kello 10 ja 17 välillä, eikä siinä koskaan kysytä henkilötietoja, kuten henkilötunnusta tai pankkitunnuksia, Rantakallio kertoo.

Mahdollisuus myös säännölliseen juttukaveriin

Yli 80-vuotiaita, joita ei soittokierroksen aikana tavoiteta ja jotka haluavat keskustella seurakunnan työntekijän kanssa, pyydetään ottamaan yhteyttä diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaahan numerossa 050 523 5025.

Myös viikoittaista juttuseuraa kaipaavia ikäihmisiä kannustetaan olemaan yhteydessä Kivimaahan. Seurakunnan koordinoiman puhelinystävätoiminnan vapaaehtoiset soittavat juttuseuraa toivoville ikääntyneille muutaman kerran viikossa.

Yli 70-vuotiaita jäseniään seurakunta lähestyi kirjeitse ennen pääsiäistä. Kirjeessä kerrottiin poikkeustilan aikaisesta toiminnasta, kuten seurakunnan työntekijöiden tavoittamisesta ja jumalanpalvelusten suoratoistosta, sekä kunnan kauppakassipalvelusta. Kunta puolestaan mainitsee seurakunnan korona-ajan palveluja yli 70-vuotiaille lähettämässään kirjeessä.