Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kaksi kahvikuppia naurulla yhdistettynä.

Parisuhdeongelmiin apua päivystysnumerossa

9.4.2020 14.05

Pirkkalan seurakunnassa avataan uusi päivystyspuhelinnumero. Maanantaista 13.4.2020 alkaen otetaan käyttöön parisuhdepäivystyspuhelin. Päivystysnumero 03 342 7303 on käytössä maanantaisin ja perjantaisin kello 10–15.

Seurakunta haluaa lisätä palvelujaan tässä koronatilanteessa ja antaa lisätukea myös pariskunnille avaamalla parisuhdepäivytyspuhelimen. Nyt kun ollaan vain oman perheen kesken, voi välillä tuntua, että seinät kaatuvat päälle. Yksin ei tarvitse huolien kanssa jäädä, vaan voi soittaa ja keskustella seurakunnan työntekijän kanssa.
– Meille voi soittaa jo sellaisten pienempienkin murheiden kanssa, toki isompienkin, mutta ajatus on, että asioiden ei tarvitse mennä isompaan solmuun tai kriisiytyä, kertoo aikuis- ja perhetyöstä vastaava pastori Tuula Mannermaa.

Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä. Seurakunnan työntekijät ovat vaitiolovelvollisia, joten voit keskustella heidän kanssaan vaikeistakin asioista.
– Puheluihin vastaavat työntekijät, joilla on parisuhdekoulutusta takanaan. Pyrimme auttamaan ja tarvittaessa ohjaamaan jatkoavun piiriin, jatkaa Mannermaa.

Myös papeilla on oma päivystysnumero

Koronavirustilanteessa seurakunnalla on jo ollut käytössä päivystävän papin puhelinnumero 03 3421 7301, jossa tarjotaan luottamuksellista keskusteluapua. Lisäksi puhelinystävä-toiminnassa vapaaehtoiset tarjoavat viikoittain keskusteluseuraa ikäihmisille. Puhelinystävä-toiminnasta saa lisätietoa diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaalta 050 523 5025 tai jouni.kivimaa@evl.fi

Kaikki seurakunnan työntekijät ovat tässä poikkeuksellisessa tilanteessa käytettävissä kuuntelijoina ja keskusteluapuna. Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.