Pirkkalan kirkon kirkkosali.

1.6.2020 14.37

Päivitetty 1.6.2020

Yleisesti

Pirkkalan seurakunnassa on linjattu kesänajan toimintaa, kun koronavirusepidemian rajoituksia ollaan maltillisesti purkamassa 1.6.2020 alkaen. Ohjeistus perustuu Valtioneuvoston 6.5. ja 20.5. linjauksiin ja piispojen 5.5. ja 19.5. antamiin ohjeisiin.

Yleisiä ohjeita tulee noudattaa ja tilaisuuksiin osallistutaan vain terveenä. Huomioimme turvallisuusnäkökohdat kaikessa toiminnassamme. Riskiryhmäläisten suositellaan edelleen noudattavan varovaisuutta.

Kokoavaa toimintaa käynnistetään seurakunnassa vähitellen, viranomaisten määräyksiä ja varovaisuutta kuten turvavälejä ja hygieniaohjeita noudattaen. Riskiryhmiin kuuluvat vapaaehtoiset eivät voi toimia vastuunkantajina järjestämässämme toiminnassa. Kesäaikana suositaan ulkona järjestettäviä tilaisuuksia.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset ovat avoimia, paitsi kesän konfirmaatiojumalanpalvelukset. Jumalanpalvelukset toimitetaan 1.6.2020 alkaen avoimina turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Tämä tarkoittaa voimassa olevien kokoontumisrajoitusten, riittävän turvavälin sekä erityisen hygienian noudattamista mm. ehtoollisen jaossa. Pirkkalan kirkkoon voidaan ottaa 120 henkilöä sisään.

Ehtoollinen jaetaan ja nautitaan erityistä varovaisuutta noudattaen. Seurakuntalaisia pyydetään siirtymään ehtoollispöydän luo yksitellen tai perhekunnittain. Näin pyritään välttämään jonojen muodostumista. Kirkosta poistutaan mahdollisuuksien mukaan kahden uloskäynnin kautta.

Konfirmaatiojumalanpalvelukset ovat tarkoitettu vain rippikoululasille ja heidän lähiperheilleen. Konfirmaatiojumalanpalvelukset lähetetään suoratoistona internetissä Pirkkalan seurakunnan Facebook-sivulla sekä YouTube-kanavalla.
Konfirmaatiopyhisin on lisäksi Pirkkalan kirkossa kello 18 iltamessu. Iltamessut ovat kaikille avoimia.

Rippikouluista tarkempaa tietoa Seuris.net-verkkosivuilla.

Pirkkalan kirkko

Pirkkalan kirkko on kesällä auki ma-pe klo 9-14 elokuun puoliväliin asti.

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa kirkollisiin toimituksiin, kuten kastejuhlaan, avioliittoon vihkimiseen tai hautaan siunaamiseen voi 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä kunhan noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi.
Perheen järjestämiä yksityistilaisuuksia, kuten hääjuhla tai muistotilaisuus, koskee Valtioneuvoston ohjeen mukaan 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.

Diakonia

Asiakastapaamisten sijaan apua tarvitsevat ottavat yhteyttä diakoniatyöntekijöihin puhelimitse ja sähköpostilla. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot.

Rippikoulut

Rippikoululaisia ja heidän huoltajiaan tiedotetaan suoraan koteihin kesän rippikouluja koskevista ohjeista, jotka päivitetty myös Seuris.net-verkkosivuille.

Keskusteluapu

Seurakunnan työntekijöihin voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot.

Seurakuntatoimisto

Seurakuntatoimisto Seurakuntatoimisto palvelee toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla arkisin

klo 9–12 ja klo 13–15 p. 03 342 7300

pirkkala.seurakunta@evl.fi.

Sosiaalinen media

Pirkkalan seurakunta on läsnä myös sosiaalisessa mediassa: YouTubeFacebookInstagram, ja Taivaan alla –podcast. Varhaiskasvatuksella ja nuorisotyöllä on kohdennettuja some-kanavia, jotka löytyvät hakutoiminnoilla.

Seurakuntalaisten ja myös seurakunnan työntekijöiden terveys on kaikessa toiminnassa etusijalla. Koronatilanteeseen reagoidaan tarvittaessa viranomaisten ohjeistamalla tavalla. Muutokset kokoontumisrajoituksiin ja seurakunnan toimintaan ovat mahdollisia.