Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Ohjelmalava ja ihmisiä Pirkkalan kirkolla

Talvitapahtumalla tuettiin Yhteisvastuuta

5.2.2020 09.00 Ohjelmalavalla jaettiin mietteitä muun muassa vanhemmuudesta ja ohjattiin talvijumppaa.

Pirkkalan kirkolla järjestetty perinteinen talvitapahtuma kutsui perheitä koolle Yhteisvastuukeräyksen hyväksi 2. helmikuuta. Pirkkalalaisia oli liikkeellä runsaasti, ja päivän tuotto ylsi 2611 euroon.

70:ttä kertaa käynnistyneellä keräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Teema kuului tapahtuman ohjelmalavalla, jossa jaettiin ajatuksia vanhempana riittämisestä.

Kirkon pihalla riitti koettavaa kaikenikäisille. Poniratsastus, mönkijäajelu ja parkkipaikalle saapunut Pirkkalan vapaapalokunnan auto kiinnostivat erityisesti perheen pienimpiä. Esillä oli myös partioharrastus, jota avattiin lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvosen haastattelussa.

Täällä valvomme vaahtokarkkien paistamista, 11-vuotiaat Nea Järvinen ja Henriikka Hoppu kertoivat.

Talvijumppaa ohjasivat seurakunnan varhaiskasvatuksesta tutut aasit Nonni ja Nonniina.

Sisätiloissa oli mahdollisuus päästä kokeilemaan muun muassa tarkkuusammuntaa, narunvetoa ja onnenpyörää. Halukkaiden poskia koristeltiin kasvomaalauksin.

Monta tapaa lahjoittaa

Yhteisvastuukeräys jatkuu toukokuun alkuun asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle. Lahjoituksen voi tehdä soittamalla tai tekstiviestillä, MobilePay-sovelluksella, tilisiirrolla tai antamalla rahaa lippaaseen.

Tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta kansainväliseen apuun. Kotimaan osuudesta 20 prosenttia suunnataan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Pirkkalaan jäävä 20 prosentin osuus käytetään perheiden retki- ja leiritoimintaan diakonisin perustein.