Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Uutislistaukseen

San Demianoksen risti.

Hiljaisuuden päivässä tanssitaan pyhää tanssia

21.10.2019 14.28

Marraskuun 9. päivä järjestetään Pappilassa hiljaisuuden iltapäivä. Iltapäivässä päästään tutustumaan pyhään tanssiin.

─ Pyhä tanssi on ikään kuin rukousta keholla. Askeleet ovat helppoja ja yksinkertaisia, tanssiminen tapahtuu piirissä yhdessä toisten kanssa, selvittää aikuistyön pastori Tuula Mannermaa.

Pyhiä tansseja tanssiessa rauhoittuu, koska liikkeet toistuvat, mielenkiintoinen on myös yhteyden kokemus toisiin.
─ Tanssiessa saattaakin syntyä oivalluksia suhteessa Jumalaan, toisiin ja itseen. Koska askeleet ovat helppoja, kenen tahansa on turvallista tulla mukaan. Kyse ei ole suorituksesta eikä taidosta, vaan ennemminkin kokonaisvaltaisesta olemisesta ja rukouksesta.

Hiljenny arjen keskellä

Hiljaisuuden päivä on tarkoitettu sinulle, joka haluat hiljentyä hetkeksi keskellä arkeasi. Hiljaisuudessa voit pysähtyä pohtimaan elämäsi suuntaa. Päivä pitää sisällään hiljentymistä yhteisiin hetkiin, pyhää tanssia, jossa yksinkertaiset askeleet ja vapaata olemista. Päätämme yhteiseen ehtoollishetkeen. Päivässä tarjotaan kahvia/teetä.

Päivään Pappilassa kannatta varustautua omilla eväillä, mukavilla vaatteilla ja villasukilla. Kauniissa maisemissa, Pyhäjärven rannalla on mahdollisuus ulkoiluun. Hiljaisuuden päivässä osanottajat sitoutuvat keskinäiseen puhumattomuuteen.

Hiljaisuuden päivä la 9.11. klo 12-18 Pappilan väentuvassa. Päivään saapuminen klo 11.30-11.45. Matkaoppaina toimivat Tuula Mannermaa ja hiljaisuuden tiimi. Päivä on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Tiedustelut Tuula Mannermaa p. 050 430 7675.