Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Uutislistaukseen

The Rissassons -yhtye

Pappilassa mustien perinnemusiikkia savolaisittain

23.9.2019 12.00 Rissaset kahdessa sukupolvessa. Pitkän linjan kitaristi Jarkka Rissasen rytmiryhmän muodostavat hänen poikansa Eino ja Kalle.

Pappilan taideillassa kuullaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina perinteistä mustien musiikkia savolaistrion esittämänä.

Lapinlahtelainen Jarkka Rissanen tulkitsee Pirkkalassa hengellisiä sävelmiä yhdessä teini-ikäisten poikiensa Einon ja Kallen kanssa. Kolmikko muodostaa yhtyeen nimeltä The Rissassons.

Esitämme sähköisiä sovituksia vanhoista gospel-klassikoista, Amerikan mustien lauluperinteeseen perustuvia hengellisiä sävelmiä ja työlauluja. Seassa on vähän bluesia, Rissanen avaa.

The Rissassons on rytmimusiikissa 70-luvulta asti vaikuttaneen kitaristin tuorein kokoonpano. Aiemmin Rissanen on soittanut muun muassa Pepe Ahlqvistin ja Jaakko Löytyn taustayhtyeissä. Luotsaamassaan The Rissassonsissa hän myös laulaa.

Mustien hengellinen lauluperinne on vaikuttanut olennaisesti läntisen rytmimusiikin kehitykseen. Esimerkiksi Elvis Presleyn, Johnny Cashin ja The Beatlesin musiikissa on rukouslauluista jalostuneita piirteitä.

The Rissassons Pappilan taideillassa su 6.10.2019 klo 16–18. Kahvitarjoilu 3 €.