Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

peggyhuivi_THUMB.jpg

Valtakunnallinen Uskomaton nainen -konferenssi Pirkkalassa

23.10.2017 10.39

Kansainvälinen Toivoa naisille-rukousliikkeen johtaja Peggy Banks sanoo haluavansa taistella kaltoinkohdeltujen naisten puolesta, koska on yksi heistä.

– Nuorena aikuisena istuin murtuneena asuntoni lattialla väkivaltaisen poikaystäväni pahoinpideltyä minut. Monet vaiheet johtivat kohtalokkaaseen iltaan, jolloin olisin voinut menettää henkeni, hän kertoo.

Banks kertoo avoimesti vaiheistaan, koska hänen kokemuksensa mukaan se synnyttää turvallista tilaa, jossa muutkin voivat kertoa vaikeuksistaan.

Hän on kulkenut pitkän tien floridalaisesta aerobic-mestarista ja liikunta-alan yrittäjästä nykyiseen tehtäväänsä yli 50 000 naisen rukousverkoston johtoon. Tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävä liike  on toiminut Suomessakin jo 16 vuotta. Aiemmin se tunnettiin Hanna-työnä.

Mielenkiintoinen ja monipuolinen konferenssiohjelma

Peggy Banks on päävieraana, kun Pirkkalan kirkossa järjestetään 18. marraskuuta Toivoa naisille-työn valtakunnallinen konferenssi Uskomaton nainen. Sen järjestää Pirkkalan seurakunta yhdessä Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan kanssa. Sansa on rukousliikkeen taustajärjestö Suomessa.

Euroopan ja lähialueiden kuulumisia tuo Sansan lähetti Eeva Vähäsarja Itävallasta. Hän ja hänen miehensä Jari Vähäsarja ovat Pirkkalan seurakunnan nimikkolähettejä. Tampereen eteläisen seurakunnan seurakuntapastorin Päivi Revon puheenvuoro nostaa esiin Raamatun naisia.

Banks kertoo rukoilleensa jo 30 vuotta sitten, että Jumala antaisi hänelle tehtävän kansainvälisessä naistyössä. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2011 aiheenaan naisjohtajuus. Hän on kouluttanut naisjohtajia, kehittänyt johtamiskäytäntöjä ja toiminut sielunhoitotyön johtotehtävissä.

– Suostummeko toiminaan äänenä niiden naisten puolesta, joiden ääntä ei kukaan kuule? Suostummeko taistelmaan muutoksen puolesta naisten kohdalla, joita pahoinpidellään ja joita hylätään jossain tänäänkin, hän kysyy.

Pirkkalassa kaksi Toivoa naisille -rukousryhmää

Toivoa naisille-työn peruspilari on rukouskalenteri, jossa on lyhyt rukous jokaiselle päivälle. Kalenterissa voi olla jokin teema kuten ihmiskauppa tai aiheet voivat liittyjä johonkin maahan tai alueeseen. Samalla lisätään tietoisuutta naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa.

Pirkkalassa toimii kaksi Toivoa naisille-rukousryhmää. Toinen on NNKY:n ryhmä, joka juhlii tänä vuonna 110-vuotista toimintaansa. Juhlan kunniaksi yhdistys tuo konferenssiin Kairos-yhtyeen konsertin.

Kairos-yhtyeen keulahahmo Päivi Pulkkinen kertoo yhtyeen syntyneen rukousvastauksena. Hän on säveltänyt lauluja muun muassa Eino Leinon, Aale Tynnin ja Uuno Kailaan runoihin. Hän luonnehtii yhtyeen tyyliä jazzahtavaksi ja improvisaatioon perustuvaksi.

Uskomaton nainen -konferenssi Pirkkalan kirkossa 18.11.2017 kello 8.30-16. Katso tästä ohjelma.

Konferenssimaksu 20 €.
Ilmoittaudu 3.11. mennessä: sansa.fi/toimi/hanna-tyo/uskomatonnainen/