Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Reilun kaupan srk.jpg

Reilun kaupan viikko muistuttaa ostovalintojen merkityksestä

19.10.2017 14.21

Viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

− Pirkkalan seurakunta on ollut Reilun kaupan seurakunta vuodesta 2013 lähtien. Tilaisuuksissamme käytämme Reilun kaupan tuotteita. Samalla haluamme seurakuntana antaa selkeän viestin siitä, että maailma on yhteinen. Jokaisella on mahdollisuus ja vastuu tehdä maailmasta parempi sekä oikeudenmukaisempi. Hyvä lähtee liikkeelle pienistä arjen valinnoista, kuten Reilun kaupan tukemisesta, sanoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Reilu kauppa rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa

Reilun kaupan järjestelmä on luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Tavoitteena on myös köyhyyden vähentäminen maailmasta.

− Haluamme innostaa uusia ihmisiä mukaan Reilun kaupan kansanliikkeeseen. Siinä mukana oleminen yhteisönä ja yksilönä on yhteiskuntavastuun kantamista, oikeudenmukaisemman maailman rakentamista ja hyvän edistämistä, kannustaa Silfverhuth.

Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakasta löytyy Reilun kaupan tuotteita

Pirkkalan seurakunnan lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakassa on mukava valikoima Reilun kaupan tuotteita, muun muassa kahvia, teetä, sokeria ja suklaata.

− Perjantai-iltapäivänä Sirpakassa on koululaisille mukava tarjous eli Reilun kaupan kaakao Sirpakan munkin kanssa maksaa vain euron, vinkkaa lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen.

Seurakunta tarjoaa Reilun kaupan kahvia yhteistyössä Pirkkalan Citymarketin kanssa maanantaina ja perjantaina kello 13–18. Kahvitarjoilu järjestetään Citymarketissa. Reilun kaupan kahvia pääsee myös maistelemaan Pirkkalan kirjastossa keskiviikkona, jolloin siellä on reformaation merkkivuoden luentosarjan päätös. Professori Jaana Hallamaa luennoi luterilaisesta etiikasta. Sunnuntaina 29. Reilun kaupan viikko päättyy Maailmojen messuun kello 10 Pirkkalan kirkossa. Messun päätteeksi nautitaan kirkkokahvit, jotka on tietysti keitetty Reilun kaupan kahvista.