Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Piispa_Matti_Repo_29.1.2017 messussa_M.jpg

Piispa tarkastusvisitaatiolle Pirkkalan seurakuntaan

28.9.2017 09.34

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurueineen saapuu lokakuun 6.-8. piispantarkastukselle Pirkkalan seurakuntaan. Kolmipäiväinen vierailu sisältää tapaamisia yhteistyökumppanien kanssa sekä tutustumisen muun muassa Pirkkalan uuteen lukioon, Satakunnan Lennostoon, uuteen ilmailualan oppilaitokseen sekä yritysvierailun.

Piispa Repo nähdään Pirkkalassa jo ennen varsinaista piispantarkastusta. Keskiviikkoiltana hän luennoi Pirkkalan kirjastossa. Luennon aiheena on Lutherin lokakuu: Mitä asiaa reformaattorilla oli? Torstai-iltana piispa vierailee nuortenillassa Kirkkoveräjän seurakuntatalossa.

– Odotan suurella kiinnostuksella tulevaa vierailua. Olen vieraillut Pirkkalassa piispallisissa tehtävissä muutamia kertoja, mutta nyt voin saada laajemman kuvan seurakunnan elämästä. Tarkoitukseni on olla paikkakunnalla eri tilanteissa jo keskiviikosta sunnuntaihin asti, kertoo piispa Matti Repo.

Piispantarkastus on noin vuoden pituinen prosessi seurakunnassa

Piispantarkastus pidetään kussakin seurakunnassa suunnilleen kymmenen vuoden välein. Nykymuotoinen piispantarkastus on noin vuoden pituinen prosessi. Se on seurakunnan kannalta ennen kaikkea kehittämisprosessi, joka pysähtymisen ja ajankohtaitsen kysymysten tutkimisen yhdessä hiippakunnan asiantuntijoiden kanssa. Piispantarkastuksen perusajatus onkin seurakunnan työn tueksi tarjottava mahdollisuus itsearviointiin.

– Luulen, että koko tämän prosessin myötä Pirkkalan seurakunta saa uusia voimia ja löytää uusia tapoja sekä uusia yhteistyökumppaneita toteuttaa tehtäväänsä Jumalan rakkauden asialla, kertoo Repo.

Virallinen piispan vierailuohjelma alkaa perjantaina 6.10. kello 8. Silloin on aamurukoushetki Pirkkalan kirkossa. Tähän piispan vetämään aamurukoushetkeen ovat kaikki tervetulleita mukaan.

– Aamun ohjelma jatkuu kahvila Sirpakassa (Koulutie 1). Siellä piispa pääsee tutustumaan Sirpakkaan sekä seurakunnan vireään vapaaehtoistoimintaan. Perjantai on perinteisesti Sirpakan munkkipäivä, joten silloin on mahdollisuus tulla nauttimaan piispan kanssa maukkaat munkkikahvit, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Seurakuntalaiset pääsevät piispaa tapamaan myös Pirkkalan kirkon pihamaalla perhekerhon yhteydessä perjantaina kello 11. Perjantai-iltana piispa piipahtaa kouluikäisten pelihuoneessa Kirkkoveräjän seurakuntatalossa, jolloin siellä kokoontuu Mine Craft-kerho.

Lauantaipäivän ohjelma koostuu työntekijöiden ja luottamushenkilöiden yhteisestä seminaarista. Työskentelyn teemoina ovat vapaaehtoistyö sekä yhteistyö kunnan kanssa.

Piispantarkastus huipentuu piispan toimittamaan messuun, joka on seurakunnan yhteinen juhla. Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit.

– Toivon, että kirkkosalin penkit täyttyisivät sunnuntain messussa pirkkalalaisista. Piispantarkastus on koko seurakunnan yhteinen juhla, sanoo Silfverhuth.