Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkkopyöräily

Kirkkopyöräily Pyhäjärven ympäri

9.5.2017 13.05

Lauantaina 13.5. järjestettävä kirkkopyöräily on osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Kirkkopyöräily on pyöräretki Pyhäjärjen ympäri, joka järjestetään nyt neljättä kertaa. Pituutta kierrokselle kertyy noin 42 kilometriä ja matkan varrella poiketaan useissa eri kirkoissa.

Kolme kertaa kirkkopyöräilyyn osallistunut pirkkalalainen Juhani Kauppila odottaa innolla tulevaa pyöräilyretkeä.

- Kirkkopyöräilyn reitti on nyt uudistettu. Luvassa on mielenkiintoinen reitti. Pirkkalasta lähtijöiden ensimmäinen etappi on Pitkäniemen sairaalakirkko. Siellä ehkä kovin moni ei ole käynyt. Toinen etappi on Raholassa, Gaddin hautakappeli. Se on rakennettu vuonna 1785, luettelee Kauppila.

Uudistuneelle reitille on otettu mukaan myös Kalevan kirkko.

- Kalevan kirkon suntiot ovat luvanneet pyöräilijöille mahdollisuuden nousta ihailemaan Tampereen maisemia kirkon kellotornin korkeuksista.

Pirkkalan lähtöpisteenä Kirkkoveräjä

Pirkkalan seurakunta on myös mukana järjestämässä tapahtumaa. Kirkkoveräjän seurakuntatalolta lähdetään yhdessä polkemaan kello 10. Pirkkalan lähtöpaikalla on myös mukana pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden ryhmä, joka ajaa letkan edellä.

- Kirkkopyöräilyyn on hyvä varautua sään mukaisin varustein sekä omalla juomapuollolla. Omia eväitä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan, koska pysähdyspaikoissa on pientä evästä tarjolla, kertoo Kauppila.

Juhani Kauppila kannustaa kaikkia lähtemään mukaan kirkkopyöräilyyn. Jos ei koko reittiä jaksa polkua, niin voi valita vain osan reitistä.

- Uudistettu reitti tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhteisölliseen tapahtumaan, jossa yhdistyvät liikunta, luonto ja kulttuuri.

Kirkkopyöräilyn osallistumismaksu on viisi euroa ja nuorille ilmainen. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Tampereen seurakuntien nettisivulta.

Lisätietoa kirkkopyöräilystä.