Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalais-karjalainen messu Pirkkalan kirkossa.

Uniikki Pirkkalais-karjalainen messu Pirkkalan kirkossa

27.4.2017 09.02

Ensi sunnuntaina 7.5. klo 10 Pirkkalan kirkossa vietetään Pirkkalais-karjalaista messua, jonka jälkeen Pirkkalan Karjala-seura juhlii 70-vuotista taivaltaan. Messun pohjana on Pirkkalainen messu eli Heräävän maan messu, joka televisioitiin viime vuoden toukokuussa.

Tällä kertaa messussa kuullaan seurakunnan yhteislaulujen ja instrumentaalimusiikin lisäksi neljä uutta kuorolaulua, ja musiikkia on väritetty karjalaisin teemoin. Pirkkalalaista tuotantoa olevaa musiikkia tulkitsevat Pirkkalan Kirkkokuoro ja Finngipsin muusikot: Eeva Oksala viulu, Sami Varvio harmonikka, Pasi Nieminen kitara ja Tuomo Kinnunen kontrabasso. Laulusooloista vastaavat Tuija Tiitta-Ylipää ja Tiitus Ylipää. Yhteislaulun tukena toimii Kraak-kuoro. Saarnan pitää kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth ja kanttorina toimii Pirkko Leponiemi-Pirhonen.  Pirkkalaisesta messusta on äänitetty CD, jonka tuotto käytetään luonnonkatastrofien uhrien auttamiseen.

Jo kahdeksatta vuotta jatkuva keväinen kansanmessuperinne on tuonut kirkkoon runsaasti väkeä. Messun idea kumpuaa Pirkanmaan historiasta, luonnon kauneudesta, kiitollisuudesta, Jumalan lahjoista ja rakkaudesta.  Seurakunnan messukumppanina toimii edellisvuosien tapaan Pirkkalan Karjala-seura. Messun ja kirkkokahvien jälkeisessä tilaisuudessa juhlapuheen pitää kansanedustaja Matti Vanhanen.