Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

talviveisuut_tekstillä ja logoilla.JPG

Pirkkalassa valmistaudutaan talviveisuihin

27.2.2017 12.03

Pirkkalassa järjestetään 11.-12.3.2017 talviveisuut. Talviveisuut ovat Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnalinen kaksipäivänen tapahtuma, joita vietetään nyt 16. kertaa. Talviveisuut ovat samalla Tampereella pidettäviin vuoden 2018 herättäjäjuhliin valmistautumista.

Pirkkalan kirkossa ja Kirkkoveräjän seurakuntatalossa veisataan Siionin virsiä, pidetään seuroja, nautitaan konserteista ja kuunnellaan luentoja. Mediatutkija Katja Valaskivi luennoi aiheesta: Perinne ja muutos mediayhteiskunnassa. Lauantai-iltapäivässä on koko perheelle suunnuttu Jouko Mäki-Lohiluoman konsertti sekä ”Ilo sulle ja mulle” –lähetyssafarin yleisönäytöksiä kello 11 alkaen kello 17 saakka. Lauantai-iltana nuorten yökahvilassa veisataan yhdessä. Sunnuntaina vietetään Jaakko Löytyn säveltämää Wähäväkisten juhlaveisuuta, mikä on jo saavuttanut 20 vuoden merkkipaalun.

- Talviveisuut on Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään yleensä sillä paikkakunnalla tai sen paikkakunnan läheisyydessä, missä järjestetään seuraavana vuonna Herättäjäjuhlat. Koska Herättäjäjuhlat ovat vuonna 2018 Tampereella, sopii Pirkkala sijanniltaan mainiosti tapahtumapaikaksi. Pirkkalan Talviveisuut on osa Tampereen Herättäjäjuhlien valmistelua. Veisuita tarjottiin Pirkkalaan, jossa on melko aktiivista seuratoimintaa.  Valtakunnalliset tapahtumat elävöittävät aina paikallisseurakunnan elämää. Tänä vuonna Talviveisuiden järjestelyissä on mukana myös Suomen Lähetysseura, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Oopperalaulaja Esa Ruuttunen laulaa Siionin virsiä

Oopperalaulaja Esa Ruuttunen laulaa ja kanttori Liisa Aaltola säestää uruilla lauantaina Pirkkalan kirkossa Virsi ja koraali nimeä kantavaa konserttia. Siionin virret ovat hänellä melkein geeneissä, sillä hän on koko lapsuudessaan kuullut niitä enemmän kuin virsikirjan virsiä.

- Herännäisyys ja Siionin virret olivat omien vanhempieni ja koko kotiseutuni uskonmaisemaa. Siionin virsien melodiat, niiden ”niekut” eli melismat ovat myös ensimmäinen kosketukseni ylipäätään musiikkiin. Lapsena seuratuvissa usein sain kuulla, että ”jopas poikanen osaa veisata kauniisti Siionin virsiä”, kertoo Esa Ruuttunen.

- Koraali tuo mieleen virsikirjan virret neliäänisine urkusäestyksineen. Monien niiden alkuperä on vuosisatojen takaa, ja usein ne ovat jylhiä ja arkaaisia luonteeltaan. Siionin virret ovat usein kansantoisintoja noista alkuperäisistä koraaleista. Niitä lauletaan seuratuvissa ilman säestystä ja usein jopa paikkakuntakohtaisina muunnelmina.

- Konsertin yhteydessä kerron myös, mitä Siionin virret minulle tänä päivänä merkitsevät.

Kaksipäivänen tapahtuma huipentuu Outi Lehtipuun lyhyeen raamattutuntiin. Sen jälkeen pidetään päätösseurat, jossa mukana Simo Juntunen, Lauri Salminen ja Petra Perttula.

Talviveisuilla on myös Facebookissa oma tapahtumasivu

Päivien ohjelman voit tästä katsoa isompana.

Ryhmien ruokailut

Talviveisuille matkaavat ryhmät voivat etukäteen tilata kahvi- ja ruokailulippuja. La 11.3. päivällinen 8 €, su 12.3. lounas 10 € (sis. kahvit ja leivospalan) sekä kahvilippu 2,5 €.
Tilaukset: Anne Sihvonen 040 707 1923
anne.sihvonen@evl.fi