Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pappilan alueella voi virkistäytyä.

Virkisty Pappilan alueella

27.2.2017 08.59

Pappilan ulkoilualueet kutsuvat pirkkalalaisia ulkoilemaan! Tervetuloa virkistymään alueelle, jonka historia Pappilana ajoittuu aina 1600-luvun alkupuolelle asti.

Pappilan alueella sijaitsevat Pappilan päärakennus, väentupa ja aittakappelirakennus. Pihapiirin vasemmalla puolella olevalta parkkipaikalta vie tie rantaan, jossa sijaitsevat kirkkovenetalas, lintutorni, kota ja lyhyen matkan päässä nuotiopaikka. Pappilan pihapiirissä sijaitsee toinen nuotiopaikka sekä frisbeegolfrata.

Pappila sijaitsee osoitteessa Pappilantie 65, Pirkkala. Tie Pappilaan kulkee Vanhan kirkon vierestä Anian rantatie 226:n kohdalta.

Makkaranpaistoa ja lintujen tarkkailua

Nuotiopaikat, laavu, lintutorni ja frisbeegolfrata ovat vapaasti käytettävissä, kun alueella ei ole seurakunnan omaa toimintaa. Kota on seurakunnan omassa käytössä.

Laavun takana on polttopuita, joita voi sahata omaan käyttöön kohtuullisen määrän. Alueen metsää ei saa hakata. Helpointa on tuoda omat polttopuut mukana.

Nuotiopaikan vieressä on puucee, jota voi tarvittaessa käyttää.

Nuotiopaikan läheisyydessä metsässä kulkee luontopolku.

Roskat voi jättää Pappilan pihassa olevaan roska-astiaan. Älä jätä mitään roskia luontoon. Siivoa nuotiopaikalla kaikki jälkesi.

Kesäisin alueella laiduntavia lampaita ei saa syöttää. Tulee olla erityisen tarkkaavainen, että koirat eivät pääse aitaukseen. Huomioi, että aitauksessa on sähköaita.

Pappilan vieressä on kyläyhdistyksen uimaranta, jonne pääsee Pappilan oikealla puolella kulkevaa tietä. Pappilan vieressä sijaitsevassa Pihlajaniemessä voi käydä uimassa silloin, kun paikalla ei ole muuta toimintaa.

Mikäli havaitsee lampaisiin tai kiinteistöihin liittyviä epäkohtia, tulee ottaa yhteyttä seurakuntapuutarhuriin tai ylivahtimestariin.