Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

IMG_0850pieni_THUMB.jpg

Ruskakahviloissa leikittiin ja herkuteltiin

21.10.2016 15.04

Seurakunnan kerhotilat täyttyivät syyslomaviikolla pienistä ja isommista kävijöistä, kun Ruskakahvilat kutsuivat perheitä viettämään yhteistä aamupäivää. Kirkon kerhotilassa, Pappilan väentuvassa ja Veskan Kapsäkissä kävikin iloinen puheensorina leikin ja herkuttelun lomassa.

Moni muu kerho ja harrastus oli syysloman ajan tauolla, joten Ruskakahvilat olivat mukava tekeminen syyslomalla kotona oleville aikuisille ja lapsille. Myös moni jo työelämään palannut äiti iloitsi päässeensä loman vuoksi pitkästä aikaa lapsineen kerhoilemaan.

Pirkkalalainen Julia Falck osallistui viikon lähes jokaiseen Ruskakahvilaan Reinon, 1 v 9 kk, ja vielä nimeämättömän poikavauvan kanssa.

– Meillä on tapana käydä joka aamu jossain kerhossa, se rytmittää kivasti arkea. Reino nauttii, kun saa leikkiä pikkuautoilla ja nähdä muita lapsia. Minulle parasta on päästä välillä kodin ympyröistä ja jutella muiden aikuisten kanssa. Sekin on hienoa, kun joku toinen aikuinen leikkii pienen hetken lapseni kanssa ja huomioi koko perheen, Falck kiitteli.

Falckin mukaan seurakunnan kerhoihin on ollut helppoa tulla, ja olo on ollut tervetullut. Yksi tärkeä asia pikkulapsivaiheessa elävälle on kerhosta saatujen ystävien ja lastenohjaajien kanssa jaetut arjen tarinat. Kerhossa on helppoa kysyä samassa elämänvaiheessa eläviltä mielipidettä asioihin, joita varten ei viitsi tai ehdi ottaa yhteyttä neuvolaan.

Myös kerhojen retket ja erikoishetket saavat perheeltä kiitosta.

– On hienoa päästä kerhoissa leiritunnelmaan vaikka pannukahvien tai makkaranpaiston kautta!

Iloinen tunnelma

Lastenohjaaja Leena Mäkitalo oli ilahtunut siitä, miten hyvin perheet löysivät Ruskakahvilat. Rento yhdessäolo, leikki ja välipalaherkuttelu saivat kaikki hyvälle tuulelle. Tunnelma oli iloinen.

– Oli mukava nähdä kahviloissa monia tuttuja perheitä. Aiomme ehdottomasti harkita syyslomakahviloita myöhemminkin, Mäkitalo lupasi.

Myös lapsilla oli hymy herkässä. Pikkuautojen lisäksi palikat, pehmolelut ja palapelit olivat kovassa käytössä. Kurkista tästä linkistä kuvagalleriastamme lasten ja aikuisten iloisia ilmeitä tiistaina väentuvassa ja torstaina Kapsäkissä järjestetyistä Ruskakahviloista. Löydätkö kuvista tuttuja?

Ympäri vuoden järjestettävät avoimet perhekerhomme ja perhekahvilamme tiedot löydät tästä linkistä. Tule mukaan!