Tälle sivulle on koottu tietoa seurakunnan ja koulujen välisistä tapahtumista

Matka Betlehemiin vie joulun kertomukseen

Joulukuussa Pappilan Väentupa muuttuu joulunkertomukseksi. Matkan aikana tavataan Maria ja Joosef, paimenet, enkeli ja muut jouluevankeliumin hahmot. Ryhmä kulkee oppaan mukana ihmettelemässä joulua. Yhden kierroksen kesto on noin 20min.

Koululaisille, jotka eivät osallistu kierrokselle, järjestetään joulun perinteisiin liittyvää toimintaa Pappilan alueella.

Ryhmille järjestetään kuljetus tapahtumaan.

Lisätietoja kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä p. 040 638 6411 tai johtavalta varhaiskasvatuksen ohjaajalta Laura Furulta p. 050 380 7966.

 

Ilmoittautuminen koululaisryhmille aukeaa tällä sivulla lokakuussa.

 

Pääsiäiseen johdattava Aurinkoaamu- nukketeatteri eskarilaisille

Aurinkoaamu johdattelee hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan tapahtumiin. Nukketeatteriesityksen kertomus seuraa raamatuntekstejä. Siinä kuljetaan Jeesuksen ja opetuslasten kanssa palmusunnuntain, kiirastorstain, pitkäperjantain ja pääsiäisen ajan. Esityksen kesto on n. 15min.

Koululaiset, jotka eivät osallistu nukketeatterieistykseen, pääsevät tutustumaan pääsiäisen perinteisiin heille rakennetun toimintapisteen kautta.

Nukketeatteri toteutetaan Kirkkoveräjällä. Ryhmille järjestetään tarvittaessa bussikuljetus.

Lisätietoja kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä p. 040 638 6411 tai johtavalta varhaiskasvatuksen ohjaajalta Laura Furulta p. 050 380 7966.

 

Eskareiden kevätretki Pappilaan

Eskarilaisia kutsutaan toukokuussa perinteiselle kevätretkelle Pirkkalan Pappilan maisemiin. Retken ohjelman sisältö ja yhteiset tekemiset sopivat kaikille ryhmäläisille. Retkellä vietetään myös pieni eväshetki.

Eskariryhmille järjestetään bussikuljetus koululta Pappilaan ja takaisin.

Lisätietoja retkestä kouluikäistyön papilta Reetta Mörttiseltä reetta.morttinen@evl.fi, p. 040 638 6411. 

Tervetuloa retkelle!

 

Veisuu Astia - virsikirja tutuksi 

Veisuu Astia on kolmelle vuodelle jakaantuva oppimiskokonaisuus. Sen aikana tutustutaan virsikirjan virsien kautta kirkollisiin toimituksiin ja tärkeimpiin kirkkovuoden juhla-aikoihin; jouluun ja pääsiäiseen.

Veisuu Astiat järjestetään koulusta riippuen joko Kirkkoveräjän seurakuntatalolla, Pirkkalan kirkossa tai Pirkkalan Vanhassa kirkossa. 1.-3.-luokille lähetetään tilaisuuteen kutsu, jossa ehdotetaan luokalle vierailuaikaa. Kutsussa kerrotaan myös tilaisuudessa laulettavat virret.

Kolmen vuoden aikana ehditään tutustua noin 30 virsikirjan virteen.

 

Lisätietoja kouluikäistyön pappi Reetta Mörttiseltä p.040 638 6411, reetta.morttinen@evl.fi tai kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhoselta p. 050 380 7969, pirkko.leponiemi-pirhonen@evl.fi

 

Ota yhteyttä Reettaan, Villeen tai Ossiin jos haluaisit käyttää seurakunnan tiloja oppimisympäristönä tai jos sinulla on ajatus yhteistyöstä.

 

 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori, kouluikäistyö
Suupantie 10
33960 Pirkkala
nuorisotyönohjaaja, kouluikäistyö
Suupantie 10
33960 Pirkkala

www.seuris.net

vs. nuorisotyönohjaaja, kouluikäistyö 31.12.2020 asti

www.seuris.net