Viittomakielinen kummipiiri

25.3.2018 11.30

Kuurojen lähetys

Harva meistä taitaa tietää, että on olemassa Kuurojen Lähetys. Sama järjestö vietti vuosijuhlaa Turun kristillisellä opistolla 17.-18.3.2018.

Pirkkalan seurakunnan viittomakielinen kummipiiri kokoontui 20.3. kahvila Sirpakkaan keskustelemaan lähetysjuhlien annista.  Pirkkalasta oli mukana seitsemän osallistujaa, jotka jakavat meille päällimmäisiä kokemuksiaan päivistä.

Kokemuksia lähetysjuhlien annista

Marja Perttunen oli ensimmäistä kertaa Turun Kristillisellä opistolla ja toista kertaa Kuurojen Lähetyksen juhlilla.
– Oli mukava tavata muita kuuroja eri puolilta Suomea, joista osa oli tuttuja. Ruoka oli hyvää. Oli mukava käydä tällä porukalla yhdessä Turussa.

Leena Lehtimäki ei itse käytä arjessa viittomakieltä, mutta oppi Turussa taputtamaan viittomakielellä. Hän hämmästeli juhlaväen iloisuutta. Samaa sanoi Päivi Raivio, joka kuvaili ilmapiiriä sydämelliseksi. Leena ja Päivi pitivät molemmat Marian kirkon vierailusta.

Marjatta Saarikoski on käynyt Turussa Kuurojen koulun, joten hän meni tuttuun kaupunkiin.
– Oli mukava tavata vanhoja tuttuja ja ystäviä, joiden kanssa on tavattu monilla juhlilla aikaisemmin. Ruoka ja majoitus olivat hyvät. Marjatta osti juhlilta hamekankaan. Sitä myytiin käyttäen jaardin mittaa, ja siinä olikin selvittämistä mitä metri kangasta maksoi...

Kirsti Turkulaisen mieleen jäi todella lämmin vastaanotto.
– Oli ihana seurata ihmisten keskinäisiä tervehdyksiä ja halauksia. Iltajuhlassa viittomakuoron esitys kosketti erityisesti kauneudellaan. Se sai silmät kostumaan.

Terttu Riihimaalle oli suuri ilo olla mukana juhlilla kummipiirimme kanssa.
– Huomasin taas sen, miten kahden kulttuurin välillä pienikin kielitaito saa ihmeitä aikaan. Ennakkoluulot ja pelot häviävät ja tilalle tulee iloa ja uuden oppimisen riemua. Tyytyväisyys ja kiitollisuus taisi olla kaikkien mielessä juhlilta palatessa. Jumalan siunaus oli mukanamme.

Teksti: Anne Sihvonen, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja

Lisätiedot: Anne Sihvonen, anne.sihvonen@evl.fi