Earth Hour –ilmastotapahtuma lauantaina

22.3.2018 13.32

earth hour.jpg

WWF:n Earth Houria vietetään jälleen tulevana lauantaina 24.3. Pirkkalan seurakunta järjestään Pirkkalan kirkossa hartaushetken kello 20. Maailmanlaajuiseen tapahtumaan osallistutaan myös sammuttamalla valot tunniksi kiinteistöistä.

– Meillä Pirkkalassa samutetaan valot Pirkkalan kirkosta sekä Kirkkoveräjän seurakuntatalosta tunniksi kello 20.30-21.30, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Maailmanlaajuinen Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin tapahtumaan osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Viime vuonna mukana oli 187 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos edellyttää ripeitä toimia.