Avioliiton esteiden tutkinta nyt myös verkossa

9.3.2018 10.31

avioliiton esteiden tutkinta_THUMB.jpg

Avioliiton esteet voidaan nyt tutkia myös verkossa. Sähköinen asiointipalvelu on otettu seurakunnissä käyttöön maaliskuussa.

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin.

Oletteko menossa naimisiin? Avioliiton esteiden tutkinnan voi nyt pyytää sähköisesti täällä.

Sähköistä palvelua voi käyttää, jos olette vähintään 18-vuotiaita ja kotikuntanne on Suomessa. Toisen teistä on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, koska muuten emme voi tehdä tutkintaa. Lisäksi tarvitsette pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelu on käytössä joka päivä vuorokauden ympäri.

Sähköisen palvelun rinnalla esteiden tutkinnan  voi arkisin virastoaikana (ma-pe klo 9-12 ja 13-15) toimittaa seurakuntatoimistossa tai pyynnön voi lähettää postitse. Kirjeitse lähetetty tutkintapyyntö tulee varustaa kahden todistajan allekirjoituksella. Esteiden tutkintapyyntölomakkeen voit tulostaa sähköisen palvelun etusivulta.

Haluatko helpon, mutta tunnelmallisen hääjuhlan? Pirkkalan seurakunnan Hääillassa 18.8.18 se on mahdollista!
Tulevasta Hääilta -tapahtumasta löydät lisää tietoa täältä.