Kauneimmat Joululaulut soivat jo 45. kerran

27.11.2017 14.07

KJ-LOGO_DIGITAL_XL.jpg

Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestämien yhteislaulutilaisuuksien suosio näyttää vuosi vuodelta vain kasvavan. Arviolta miljoona suomalaista kokoontuu tuhansiin tilaisuuksiin laulamaan niitä kaikkein rakkaimpia joululauluja ja tekemään hyvää.

Kolehti kehitysmaiden nuorille

Seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi.

Maailmassa on enemmän nuoria kuin koskaan – 1,8 miljardia. Yhdeksän nuorta kymmenestä asuu kehitysmaissa. Koulutuksen, toimeentulon ja turvallisuuden puute voivat syrjäyttää nuoren pysyvästi. Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaiden nuoria saamaan koulutuksen, ammatin ja toimeentulon. Verkkosivuilta löytyy esimerkkejä Lähetysseuran työstä nuorten hyväksi eri maissa.

Varpunen jouluaamuna on monen suosikki

Lähetysseura on painattanut 800 000 vihkoa seurakuntia varten. Vihkosta löytyvät perinteiseen tapaan ne kaikkein rakkaimmat joululaulut, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Lisäksi mukana on myös pari uudempaa tai vähemmän tunnettua laulua.

Jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon. Äänestäneiden kesken arvotaan hemmotteluloma kahdelle hyvinvointikartano Kaisankodissa Espoossa. Viimevuoden äänestyksessä Varpunen jouluaamuna pudotti kakkossijalle edellisvuoden voittajan, Sydämeeni joulun teen -kappaleen. Kolmannen sijan vei edellisvuoden tapaan Tulkoon joulu.

Pirkkalan tilaisuudet

su 3.12. klo 16 Vanha kirkko Lasten Kauneimmat Joululaulut. Mukana Leena Lammas.
su 10.12. klo 16 Vanha kirkko, mukana Joululaulukuoro.
su 10.12. klo 18 Pirkkalan kirkko
su 17.12. klo 14 Vanha kirkko, Lasten Kauneimmat Joululaulut.
su 17.12. klo 16 Vanha kirkko
pe 22.12. klo 16 Vanha kirkko,  mukana Kristjan Möisnik.
pe 22.12. klo 18 Vanha kirkko
pe 22.12. klo 20 Vanha kirkko
ti 26.12. klo 18 Vanha kirkko, Kauneimmat Joululaulut -kirkko.