Pappilan joulutalo avaa ovensa

19.11.2017 16.00

Pappilan joulutalo.

Pappilan joulutalo avaa ovensa maanantaina 27. marraskuuta kuuden päivän ajaksi. Tunnelmallisessa joulutalossa on monipuolista jouluista tekemistä ja ohjelmaa kaikille.

Joulutalon ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 17 kello 20 sekä lauantaina 10­-16.

Joulutalo syntyi yhteistyössä

Joulutalon idea syntyi seurakunnan perhetyöntiimissä.

- Ideana oli, että jouluinen toiminta koottaisiin yhteen paikkaan. Pappilan puitteet ovat tällaiselle toiminnalle mitä parhaimmat. Tunnelmallinen ja rauhallinen Pappila on juuri sitä mitä tämän ajan ihmiset saattavat kaivata arjen kiireen keskellä, kertoo diakoniatyöntekijä Sirkka Nylund.

Aamupäivisin joulutalossa pyörii avoimet perhekerhot

Joulutaloviikolla avoimet perhekerhot siirtyvät joulutaloviikoksi Pappilaan. Avoimet perhekerhot tarjoavat aikuisille ja lapsille mukavaa yhteistä tekemistä. Luvassa on muun muassa piparinpaistoa ja askartelua. Avoimet perhekerhot kokoontuvat Pappilassa maanantaista 27.11. torstaihin 30.11. kello 9.30-11.30.

Iltaisin nautitaan joulutalon tunnelmasta

Illan hämärtyessä Pappilan joulutalossa pääsee nauttimaan jouluisesta tunnelmasta. Iltojen aikana voi puuhastella erilaisia jouluaskarteluja, tehdä itse havupalloja ja joulukukka-asetelmia, valaa kynttilöitä tai leipoa. Perjantaina jännitetään kinkkupingon ja lautapelien seurassa. Arki-iltaisin lauletaan yhdessä joululauluja kello 18 ja iltahartaus pidetään kello 19.45.

Pappilan alueella kiertää joulupolku. Joulupolun voi kiertää omatoimisesti. Aikuiset saavat kartan mukaansa ja lapset taskulamput.

Joulutalossa toimii joulukahvilasta, josta voi vapaaehtoista maksua vastaan nauttia niin suolaisista kuin makeista jouluherkuista. Kahvilan tuotto menee lähetystyöhön kiinalaisten kuurojen lasten hyväksi. Tämä on seurakuntamme uusi lähetystyönkohde.

Maksuton kuljetus Pappilaan

Seurakunta järjestää ilmaisen kuljetuksen joulutaloviikolle tiistaina, torstaina ja lauantaina. Tiistaina 28.11. ja torstaina 30.11. bussi lähtee klo 17.00 Pakkalan kulman pysäkki (Lidliä vastapäätä), Suupantori Salen pysäkki klo 17.10. Kaikilta pysäkeiltä pääsee kyytiin. Paluukuljetus Pappilasta klo 20. Lauantaina 2.12. bussikuljetus lähtee klo 10 samaa reittiä, paluukuljetus lähtee Pappilasta klo 12.30.

Joulutalon ohjelma

ma 27.11.

klo 17–20 askartelua, korttipajat, olkitähdet

ti 28.11.

klo 17–20 havupallot, askartelua, korttipajat, olkitähdet, joulutortut

ke 29.11.

klo 17–20 askartelua, korttipajat, olkitähdet, kynttilän valanta

to 30.11.

klo 9.30–11.30 avoimet perhekerhot
klo 17–20 leivonta, askartelua, korttipajat, olkitähdet, joulukuusen koristeet, lauluhetki kodassa klo 18

pe 1.12.

klo 17–20 kinkkubingo, askartelua, lautapeli-ilta

la 2.12.

klo 10–16
kukkakorien teko: klo 11, 12, 13 (8 €). askartelua, joulupuuro klo 11-13, laulutuokio klo 10.30, hartaus klo 15.30

Lisäksi joka päivä:

* omatoimisesti kierrettävä joulupolku Pappilan alueella
* ohjattua ja omatoimista askartelua
* joululaulutuokiot arkisin klo 18
* iltahartaus arkisin klo 19.45
* kuljetus tiistaina, torstaina ja lauantaina
* joulukahvila, vapaaehtoinen maksu kiinalaisten
  kuurojen lasten hyväksi. Uusi lähetystyön kohteemme.

Tervetuloa Pappilan joulutaloon!