Hyvän suosion saanut häätapahtuma järjestetään myös syksyllä

12.9.2017 08.42

Haitten_yo-9858_S.jpg

Pirkkalalaiset Pilvi ja Jani Pouhula sanoivat toisillensa tahdon Hääillassa. He olivat hyvin tyytyväisiä Hääiltaan ja sen järjestelyihin.

− Ilta oli tosi tunnelmallinen ja herkkä. Parasta vihkimisessä oli herkkä ja lämmin tunnelma. Antaisimme Hääillan kouluarvosanaksi täyden kympin, kertovat tyytyväisen Pilvi ja Jani Pouhula.

Hyvän suosion saanutta häätapahtumaa on järjestetty vuosittain vuodesta 2010 alkaen. Tänä vuonna järjestetään vielä toinen häätapahtuma. Vihkiaikoja voi jo varata tulevaan Hääiltaan 17.11.2017.

− Hääillat ovat osoittautuneet myös Pirkkalassa onnistuneeksi tapahtumaksi. Seurakuntana haluamme viestiä tapahtumalla, että kirkkohäät voivat olla myös pienimuotoiset, helposti järjestettävät ja silti tunnelmalliset. Hääilloissa on ollut lämmin ja välitön ilmapiiri, ja kakkukahvihetki on tuonut myös juhlallisuutta. Myös avioliiton kirkollinen siunaus on sopinut hyvin iltaan, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Jokainen pari vihitään omassa hetkessä

Häätapahtumassa vihkimisiä toimitetaan puolen tunnin välein. Kukin pari saa oman juhlansa: yhtä aikaa ei ole vihittävänä muita pareja. Vihittäväksi voi tulla vaikka vaan kahdestaankin, sillä todistaja tulevat seurakunnan puolesta.

− Hääillassa on mahdollista myös siviiliviranomaisen edessä solmitun avioliiton siunaaminen, sanoo Silfverhuth.

Hääillan avulla seurakunta haluaa tarjota helpot, mutta tunnelmalliset häät. Kirkko on valmiiksi koristeltu. Pappia ja kanttoria ei tarvitse erikseen varata ja morsiuskimpun voi lainata halutessaan. Juhlaan ei tarvita välttämättä erityistä hääasua, kunhan asu on kirkkotilaan soveltuva. Pappi käy vihkiparien kanssa keskustelun puoli tuntia ennen vihkimistä.

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja heidän läheisilleen kakkukahvit Kirkkotuvassa.

Tulevaan Hääiltaan vihkiajat varataan seurakuntatoimistosta 7.11.2017, jotta avioliiton esteidentutkinnan ehtii suorittaa.

Vuoden 2018 Hääilta on varattu elokuun 18. päivälle.

Yläkuva: Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toimi Pilvi ja Jani Pouhulan pappina Hääillassa 18.8.2017

Alakuva: Pilvi ja Jani Pouhula olivat vuorossa kolmentena lattarilla.

Kuvat: Hannu Jukola

Lisää kuvia häätapahtumistamme löydät kuvagalleriasta.