Konsertti Pirkkalan kirkossa

3.7.2017 08.30

Konsertti Pirkkalan kirkossa 23.7.2017.

Hiljaisuus puhuu -konsertissa sunnuntaina 23.7. kello 19 kuullaan musiikkia ja runoja. Tuula Järvisen runoja lausuu Raija Kilpeläinen-Somero. Pianoa soittaa Jouni Somero.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 5 euroa.

Raija Kilpeläinen-Somero musiikkiluokkien opettaja, HuK on opiskellut laulua ja suullista esitystaitoa Suomessa ja Saksassa.

Jouni Somero on soittanut yli 2800 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on myös eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä 90.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös  uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Somero on tehnyt myös sovituksia ooppera-, viihde- ja hengellisestä musiikista.