Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakka avattiin uusissa tiloissa

2.6.2017 09.30

Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakka avattiin uusissa tiloissa.

Lähetystyön myymälä-kahvila Sirpakka avasi kesäkuun ensimmäisenä päivänä pienen muuttotauon jälkeen ovensa uusissa tiloissa osoitteessa Koulutie 1.

Avajaispäivää vietettiin lämminhenkisessä tunnelmassa

– Sirpakka on paikka, jossa ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi, kertoi kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

– Emme ole nyt vaan siunaamassa pelkästään Sirpakan uusia tiloja, vaan sitä elämään, jota Sirpakassa eletään, jatkoi kirkkoherra.

Sirpakka aloitti toimintansa jo helmikuussa 2001. Seurakunnan entinen lähetys- ja pyhäkoulusihteeri Sirpa Hämäläinen muisteli kahvilan perustamishaaveitaan.

– Vuonna 2000 minulla oli unelma, että Suupalle saataisiin vapaaehtoisten avulla pyörittämä lähetystyön kahvila. Nyt kaikkien vaiheiden jälkeen olemme siinä paikassa, johon alun perin Sirpakkaa haaveiltiin perustettavan. Nyt Sirpakalla on upeat tilat hyvällä paikalla, iloitsi Sirpa Hämäläinen.

Sirpakan tuotto lähetystyöhön

Avajaispäivän ohjelman aloitti diakonia- ja lähetystyön pastori Jukka Jormanainen. Hänen puheessaan tuli monella tapaa esiin, kuinka tärkeä paikka Sirpakka on.

– Sirpakan kautta niin vapaaehtoiset kuin kahvilassa kävijät osallistuvat lähetystyöhön. Jokaisen kahvikupin ja pullan voitto menee lähetystyön tukemiseen, kertoi Jukka Jormanainen.

– Ei voida väheksyä kahvilaa myöskään kohtaamispaikkana. Tämä on olohuone, missä vaihdetaan kuulumisia, luetaan lehtiä ja vietetään aikaa.

Avajaispäivän kunniaksi Sirpakka tarjosi asiakkailleen täytekakkukahvit. Kahvittelun lomassa kuultiin Julia Ilomäen huilun soittoa ja Anneli Salosen runonlausuntaa.

Seurakunnan tuki mahdollistaa Tesfayen unelman

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth siunasi uudet tilat. Mukana olivat myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen sekä seurakunnan stipendiaatti Tesfaye Nigusu.

– Haluan kiittää Pirkkalan seurakuntaa unelmani toteutumisesta. Olen kiitollinen, että saan opiskella Suomessa. Suomesta on tullut toinen kotimaani, kertoi Nigusu.

Sirpakka toivottaa myös uudet asiakkaat tervetulleeksi

Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen oli erittäin tyytyväinen Sirpakan avajaispäivään.

– Ihanaa, että ihmisiä tuli niin paljon juhlimaan kanssamme. Sirpakassa oli mukava tunnelma. Toivotaan, että asiakkaita riittää jatkossakin hyvin, ja että uudetkin asiakkaat löytävät meille tiensä. Olemme avoinna arkisin kello 10­-17, kertoo Anne Sihvonen.

Avajaispäivän tunnelmia voit katsoa kuvagalleriasta.