Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä

1.6.2017 12.36

Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä.

Helluntai on Pyhän Hengen juhla. Helluntaita vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi. Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus oli sanonut opetuslapsilleen, että heidän ylleen vuodatettaisiin voima korkeudesta. Vaikka Jeesus ei enää olisi opetuslasten luona, Pyhä Henki olisi heidän kanssaan aina.

– Helluntain liturginen väri on punainen. Alttarille sytytetään kuusi kynttilää kuten muinakin kirkkovuoden suurina juhlapäivinä. Pyhän Hengen symbolit liekki ja kyyhkynen kuuluvat helluntaihin. Helluntain messussa ihmetellään Pyhän Hengen salaisuutta ja juhlitaan kirkon synttäripäivää, kertoo saarnavuorossa oleva pastori Tuula Mannermaa.

Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon. Näin helluntain sanoma merkitsee vastakohtaa sille hajaannukselle, mikä on kuvattu kertomuksessa Babylonin tornista.

Helluntain messu Pirkkalan kirkossa su 4.6.2017 klo 10.
Mukana Tuula Mannermaa, Arto Köykkä, Liisa Aaltola, Jari Kuntsi ja Julia Ilomäki.
Kirkkokahvit.