Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 prosenttia tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 prosenttia käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 prosenttia kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Yhteisvastuukeräys 2017 torjuu ihmiskauppaa ja tukee nuorten syyrialaisten pakolaisten koulutusta.

Yhteisvastuukeräyksen kansainvälisenä kohteena vuonna 2017 on Lähi-itä, erityisesti Jordania, jossa tuetaan nuorten syyrialaisten pakolaisten koulutusta.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun.

Yhteisvastuun hyväksi järjestetään erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Pirkkalan seurakunta järjestää vuosittain talvitapahtuman, jossa tapahtumapassin ostamalla pääsee muun muassa ratsastamaan ja kiipeämään paloauton ohjaamoon.

Tule mukaan yhteisvastuukerääjäksi! Lisätietoja saat diakoniantyöntekijältä Jukka Peltolalta.

Lue tästä Yhteisvastuukeräyksestä kertova Kirkkoposti-liite 1/2017. Pääjutun aiheena ihmiskauppa Suomessa.

Lue tästä Yhteisvastuukeräyksestä kertova Kirkkoposti-liite 1/2016.

Yhteisvastuun sydänlogo
Partiolaiset yhteisvastuukerääjinä talvella 2016.

Pirkkalan seurakunnan Yhteisvastuukeräys 2016:

Partiolaiset puhuvat syrjäytymisestä

Jukka  Peltola