Avustaminen messuissa kirkkoväärtinä

On hienoa, jos saamme apua jumalanpalvelusten ja messujen järjestämiseen. Vapaaehtoisia tarvitsemme kirkkoväärteiksi sekä aulakahvittajiksi. Väärteiksi ja aulakahvittajaksi voi ilmoittautua kenelle tahansa papille tai muulle seurakunnan työntekijälle, joka vie asian eteenpäin ja ilmoittaa, koska on työlle tarvetta.

Kirkkoväärtin tehtävinä on seurakuntalaisten tervehtiminen ovella, esirukouksen aikana kastelintujen kiinnitys ja muistokynttilöiden sytyttäminen, kolehdin kerääminen ja messuun osallistuvien seurakuntalaisten palveleminen ja auttaminen työntekijöiden kanssa.

Kirkkoväärti voi myös lukea Raamatun tekstin tai esimerkiksi olla tekemässä esirukousta yhdessä papin kanssa. Näistä tehtävistä sovitaan papin kanssa etukäteen. Mikrofonin käyttöä on hyvä myös harjoitella.

Jos haluat toimia kirkkoväärtinä, tule kirkkoon ja jää messun jälkeen juttelemaan papin kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä seurakuntatoimistoon tai Jukka Jormanaiseen.

Ehtoollisavustajaksi  voi päästä kirkkoherran kutsumana. Oman kiinnostuksensa voi myös kertoa itse. Kirkkoherra järjestää koulutuksen ja antaa luvan jakaa ehtoollista.

Tervetuloa tekemään yhdessä jumalanpalveluksia!

Pirkkalan kirkko kesällä.
Pirkkalan kirkko.