Vapaaehtoistyö

Onko sinulla vapaata aikaa, jonka käyttäisit mielelläsi muiden ihmisten parissa? Onko ruuanlaittaminen, leipominen tai asiakaspalvelutyö sinulle luontavaa? Nauttisitko kävely- tai lehdenlukuhetkistä jonkun kanssa?

Oletko näppärä käsistäsi: onnistuuko pihatyöt, huonekalujen kokoaminen tai lampun asentaminen sinulta helposti? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa sunnuntain messua?

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä Pirkkalan seurakunnassa? Nauttisitko työskentelystä Sirpakassa, Apureissa tai Kirkon keskiviikossa?

Moni seurakuntalainen osallistuu kirkon toimintaan tekemällä joko säännöllisesti tai satunnaisesti vapaaehtoistyötä. Seurakunnassamme on paljon vapaaehtoistoimintaa, johon sinä voit tulla mukaan. Olemme onnellisia jokaisesta vapaaehtoisesta ja jokaisesta pienestäkin hetkestä, jonka ehdit antaa ajastasi.

Vapaaehtoistyön muotoja on esitelty sivupalkissa vasemmalla. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai Sirpakan asioissa Anne Sihvoseen, jos haluat auttaa.

Vapaaehtoistyö.fi

Pirkkalan seurakunta on mukana Vapaaehtoistyö.fi-palvelussa. Palvelun kautta pääsee tutustumaan monipuolisiin vapaaehtoistehtäviin ja erilaisiin tapoihin auttaa ja osallistua. Palvelun tarkoituksena on tarjota pirkkalalaisille mahdollisuuksia auttaa ja palvella avun tarvitsijoita.

Palvelussa kuka tahansa voi selailla itselleen sopivia paikkoja netin kautta. Ilmoittautuminen tehtävään sujuu kätevästi sivustolta. Tehtävään ilmoittautuneeseen otetaan yhteyttä viiden päivän sisällä. Seurakunnan työntekijä haastattelee aluksi vapaaehtoisen ja sen jälkeen sovitaan tehtävästä tarkemmin. Mukaan voi ilmoittautua kuka vain, tärkeintä on halu auttaa. Kukin vapaaehtoinen voi myös päättää osallistumisestaan oman kiinnostuksensa, aikataulunsa ja voimiensa mukaan.

Ensimmäisellä ilmoittautumiskerralla vapaaehtoistyöhön täytyy rekisteröityä. Seurakunnasta otetaan uusiin vapaaehtoisiin yhteyttä ja sovitaan tapaaminen. Tapaamisessa kerrotaan asiat, jotka jokaisen vapaaehtoisen tulee tietää, kuten vaitiolovelvollisuus ja vakuutusturva. Tapaamisessa tehdään myös sopimus vapaaehtoistyöstä.

Yhteisvastuukeräys

Tule mukaan vuosittaiseen Yhteisvastuukeräykseen kerääjäksi alkuvuodesta. Lisätietoja Jukka Peltolalta.

Mielenkiintoiset tehtävät odottavat sinua! Tule mukaan seurakunnan toimintaan!

Katso vapaaehtoistyöstä tehty videomme!

Kirsti Härkönen ja Sirpa Hämäläinen.
Vapaaehtoinen Kirsti Härkönen ja entinen lähetys- ja pyhäkoulusihteerimme Sirpa Hämäläinen.
Apurit kasaamassa Pappilan grillikotaa huhtikuussa 2016.

Päivi Marttila
diakoni
Sirkka Nylund
diakonia