Muskarit

Tervetuloa mukaan Pirkkalan seurakunnan muskareihin! Kevätkaudella  2018  järjestetään neljä perhemuskaria ja kaksi vauvamuskaria. Muskareihin on ilmoittautuminen 15.1-19.1.2018 . Ilmoittautumislomake aukeaa ma 15.1 klo 9.00. Ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea!

Toiminta alkaa viikolla 5 eli kevään ensimmäiset muskarikerrat ovat tiistaina 30.1 ja keskiviikkona 31.1.

Muskariryhmät kevätkaudelle 2018.

Vauvamuskarit:

Vauvamuskarissa lorutellaan ja laulellaan vauvojen pötkötellessä viltin päällä lattialla.

Vauvamuskari 1 (0-6 kk) Kirkkoveräjän seurakuntatalossa ke 13.0013.40.

Vauvamuskari 2 (6-12 kk) Kirkkoveräjän seurakuntatalossa ke 14.0014.40

Vauvamuskareihin voit ilmoittautua tästä.

Perhemuskarit:

Perhemuskari 1 Pirkkalan kirkon kerhotilassa ti 9.3010.15.

Perhemuskari 2 Pirkkalan kirkon kerhotilassa ti 10.3011.15.

Perhemuskari 3 Kirkkoveräjän seurakuntatalossa ke 9.3010.15.

Perhemuskari 4 Kirkkoveräjän seurakuntatalossa ke 10.3011.15

Perhemuskariin voi ilmoittautua tästä.

Yhdessä leikkimään ja laulamaan

Muskareissa soitetaan, lauletaan, liikutaan, kuunnellaan ja tehdään lapsen iän ja kehitystason huomioonottavia musiikillisia harjoituksia. Tapaamisissa tutustutaan myös rytmisoittimiin, kuten marakasseihin, kehärumpuihin ja rytmikapuloihin.

Seurakunnan muskariohjaajilla on oma soitto- ja musiikkitausta sekä aiempaa kokemusta muskaritoiminnasta niin ohjaajana kuin osallistujana. Kiinnostus muskaritoiminnan ohjaamiseen ja innokkuus käyttää musiikkia työskentelymateriaalina ovat olleet avainasemassa muskaritoimintaa suunnitellessa.

Perhemuskaritoiminta on osa seurakunnan varhaiskasvatusta ja kasteopetusta. Yhdessä laulettu, leikitty ja liikuttu laulu on luontevaa vuorovaikutusta aikuisen ja lapsen välillä. Perhemuskarissa aikuisten tehtävä on heittäytyä riemuitsemaan musiikin lahjasta yhdessä lasten kanssa. Yhteiset laulut tarjoavat mahdollisuuden niin perinteen siirtoon kuin myös uusien traditioiden luomiseen.

Toivomme, että muskareissa ollaan ajoissa paikalla, koska aikataulusta on pidettävä tiukasti kiinni. Muskarit pidetään seurakuntasalissa, jossa on toisinaan viileää, ja varsinkin lattia voi olla kylmä. Tämä tulee huomioida pukeutumisessa, sillä osa ohjelmasta tapahtuu lattialla istuen.

Muskareihin on paljon tulijoita, joten on toivottavaa, että pidemmistä poissaoloista ilmoitetaan aina tekstiviestillä tai sähköpostilla. Mikäli perhe on poissa muskarista ilmoittamatta kolme peräkkäistä kertaa, luovutetaan paikka varasijalla olevalle perheelle.

Muskareihin liittyviä lisätietoja voi kysellä Susannalta tai Lauralta.

Lapsi soittaa rytmikapuloilla.
Muskarissa lapset ja vanhemmat touhuilevat yhdessä.