Pirkkalan seurakunnan kummilapset

Pirkkalan seurakunnan rippikoululaisilla on omat kummilapset Etiopiassa Suomen Lähetysseuran kautta. Varoja saadaan mm rippikoulun leirikioskista, leirien ja konfirmaatiomessujen kolehdeista. Näin rippikoululaisilla on mahdollisuus olla mukana tärkeässä kummityössä. Saamme kerran vuodessa kuulumisia opintojen etenemisestä.

Lähetyskahvila Sirpakassa kokoontuvalla Viittomakielisellä kummipiirillä on kummilapsi Kuurojen lähetyksen kautta Afrikassa.

Seurakunnan nuorilla aikuisilla on kummikohteena Hosainnan kuurojen koulu.

Rippikoulutyön kummilapset:

Getachew Fentaw  opiskelee kolmatta vuotta kirjanpitoa Woldiyan yliopistossa ja valmistunee parin vuoden sisällä. Hän on aktiivinen toimintakeskuksella nuorempien ohjaajana. Yhdessä ystävänsä Yohanneksen kanssa he ovat mukana näytelmäprojektissa. Kesällä 2017 heidän draamaryhmänsä valmisti kulttuurien päivään hienon näytelmän kulttuurin ja perinteen muutoksesta.

Roza Getaye asuu isoäitinsä kanssa Dessiessä. Hän on 12.luokalla ja keväällä 2018 on ylioppilaskirjoitukset. Hänen lempiaineensa  on englanti.

Seada Ahmed opiskelee nyt toista vuotta nahkantuotantoa ammattikoulussa. Opinnot kestävät yhteensä kolme vuotta.

Betlehem Bantegize päätti peruskoulun ja jatkaa opintojaan ammattikoulussa. Suuntautumislinja ei ole vielä selvillä.

Viittomakielinen kummipiiri

Kummilapsi  Happy Ngimbudzi Tansaniasta Kuurojen lähetys ry:n  kautta

Aikaisemmin tukemiamme kummilapsia

Rippikoululaisten ja nuorten ensimmäinen kummipoika Etiopian aids-orpojen tukiprojektista, Wondewossen Teferra, on valmistunut teknisestä koulusta sähköteknikoksi sekä hänen veljensä Mesaj Teferra on valmistunut opettajaksi. Molemmat ovat myös saaneet työpaikat.

Nuorten aikuisten kummipoika Adamlak Amkiso opiskelee Hosainan kuurojen koulussa.

Kuka tahansa voi ryhtyä kummiksi

Kummina voi olla yksittäinen henkilö, perhe, esim. harrastusryhmä, seurakunta tai yhteisö.

Kummina voit auttaa kummilapsia valitsemassasi kohteessa.