Tukea elämään

Pirkkalan seurakunta haluaa olla tukenasi arjessa ja juhlassa, mutta myös myös vaikeuksissa ja elämän solmukohdissa. Kun kaipaat läsnäoloa ja kuuntelijaa, ovat seurakunnan työntekijöistä erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät käytettävissä.  Yksinäisyys, masennus, suru ja erilaiset huolet ovat välillä osa elämää, mutta niistä on hyvä myös puhua toisen kanssa.  Seurakunnan työntekijään voit ottaa yhteyttä myös aivan arkisissa asioissa.

Jos elämääsi on koskettanut yllättävä suru tai vaaratilanne, josta haluat keskustella ja kaipaat lohdutusta ja tukea, etkä tiedä kenen puoleen kääntyä, voit jättää seurakuntoimistoon yhteydenottopyynnön p. 342 7300.

Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Apua ja tukea -osiosta löydät myös lisätietoja.

Papin päivystys

Päivystävä pappi palvelee seurakuntatoimistolla (Suupantie 10, 2.krs) maanantaisin ja tiistaisin klo 9.30−12.

Päivystävän papin kanssa voi keskustella kaikista mieltä painavista asioista sekä kirkon ja seurakunnan toimintaan ja uskoon liittyvistä kysymyksistä. Keskustelu on luottamuksellista. Voit myös sopia kirkollisista toimituksista kuten kasteesta, avioliittoon vihkimisestä, hautajaisista ja kodin siunaamisesta.

Sielunhoito

Elämässä tulee vastaan tapahtumia ja tilanteita, jotka aiheuttavat syyllisyyttä ja jäävät painamaan mieltä. Elämä tuo eteen asioita, jotka tuhoavat ja rikkovat yhteyttä toisiin ihmisiin. Jumalallekin tulee käännettyä selkänsä.  Synnintunnustus tarjoaa jumalanpalveluksessa mahdollisuuden sisäisten asioiden purkamiseen, mutta välillä voi olla tarve saada henkilökohtainen mahdollisuus ripittäytymiseen.

Kaikki syyllisyys ei ole kuitenkaan synnin aiheuttamaa. Ihmisen osana on kantaa monenlaisia taakkoja mukanaan, ja syyllisyyttä aiheuttavat sellaisetkin asiat sekä tapahtuma, joilla ei ole synnin kanssa mitään tekemistä. Sielunhoito on silloin hyvä vaihtoehto.

Sielunhoitoon liittyy vaitiolovelvollisuus.

Perheneuvonta

Parisuhde voi ajautua tilanteeseen, josta ei tunnu enää omin voimin löytyvän ulospääsyä. Tällöin tilannetta ja vaihtoehtoja on hyvä miettiä ulkopuolisen keskusteluavun turvin.

Pirkkalan seurakunta kustantaa pirkkalalaisten käynnit Tampereen seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskuksessa. Voit tiedustella aikaa numerosta 03 219 0284.

Myös seurakuntamme työntekijät auttavat parisuhteen ja muissa elämän kriisitilanteissa.

Apua mielenterveyden ongelmiin

Ryhmä on mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu ryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa. Tiedustelut diakoniatyöntekijä Päivi Marttilalta.

Pappi ja diakoniatyöntekijä vuodeosastolla

Seurakunnan työntekijä vierailee terveyskeskuksen vuodeosastolla joka torstai klo 14−16.

Omaishoitajille tukea ja virkistystä

Seurakunta haluaa tukea puolisonsa omaishoitajia ja erityslasten vanhempia järjestämällä toimintaa, jossa on mahdollisuus saada vertaistukea ja virkistystä. Tiedustelut diakoniatyöntekijä Sirkka Nylundilta.

Sururyhmistä voit lukea tästä linkistä.

Diakoniatyöstä saat lisätietoja sivupalkista vasemmalta.

Kynttilätuikku kämmenellä.
diakoni
Suupantie 10
33960 Pirkkala